Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Čeští in-line hokejisté postoupili přes Španěly do semifinále MS

Varese (Itálie) - Čeští in-line hokejisté zvládli bez nejmenších potíží úlohu velkého favorita a ve čtvrtfinále mistrovství světa organizace FIRS porazili Španělsko vysoko 9:0. Čtyřmi body za gól a tři finální přihrávky přispěl k hladkému postupu Rostislav Klesla, zadák Columbusu v zámořské NHL. V pátečním semifinále narazí český výběr od 19:30 na USA. Ve druhém souboji o finále se utká Kanada se Švýcary.

V české brance začal tentokrát Roman Handl, sestavu navíc po svém příjezdu do dějiště šampionátu posílil útočník Ondřej Veselý. Španělé v úvodu pozorně bránili a soubor kouče Daniela Tvrzníka se dlouho nedokázal brankově prosadit. Naopak musel při přesilovce soupeře předvést své umění Handl. V páté minutě přišla i početní výhoda pro český tým, jeho střelci však pálili pouze do tyčí.

Až v polovině 11. minuty vystihl pokus o obhození Toman, našlápl podél hrazení a tvrdou střelou na zadní tyč otevřel skóre. Po chvilce přišly dva slepené góly Martina Vozdeckého a Klesly a skóre zápasu konečně nabralo očekávaný vývoj. Do poločasu ještě upravil na 4:0 Tomáš Plekanec. Do druhé půle si šel zachytat také Martin Altrichter, ani on však neinkasoval a výsledek zápasu se zastavil až na 9:0, přičemž Veselý přidal šestou branku dokonce při vlastním oslabení.

Je nám líto, video expirovalo.
Zápas Česko - Španělsko

O jednoznačném průběhu zápasu svědčí i poměr střel 42:22 ve prospěch českých barev. Český tým se oproti středečnímu souboji s Francií (2:6) prezentoval v mnohem lepším světle. "Dnes jsme se zlepšili a bylo dobré, že jsme se soustředili na sebe a naši hru, ne na rozhodčí. Pokud budeme pokračovat takto, určitě máme šanci i v semifinále proti USA," uvedl Handl, který působí ve španělském Valladolidu. "Prakticky všechny hráče Španělska znám, takže mi to pomohlo," doplnil český gólman.

ČR - Španělsko 9:0 (4:0)

Branky: 25. a 34. Balázs, 11. Toman, 13. Vozdecký, 13. Klesla, 19. Plekanec, 28. Veselý, 29. Kameš, 30. Sakrajda.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články