Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Čeští in-line hokejisté přes prohru s Francií postupují na MS dál

Varese (Itálie) - Čeští in-line hokejisté poznali na mistrovství světa organizace FIRS v italském Varese poprvé hořkost porážky. Ve svém závěrečném vystoupení v základní skupině B podlehli Francii 2:6. Ani dnešní prohra však nemohla nic změnit na jejich postupu z prvního místa do čtvrtečního čtvrtfinále, ve kterém narazí na Španělsko.

Svěřenci trenéra Daniela Tvrzníka vstoupili do duelu se soupeřem, který je před rokem dvakrát porazil, lépe a ujali se v osmé minutě vedení zásluhou Martina Vozdeckého. To ale bylo kromě faulů z české strany na dlouhou dobu vše. Právě střelec Vozdecký se nechal během první poloviny hned třikrát vyloučit a soupeř jeho přestupky nemilosrdně trestal.

Do druhé části vystřídal Martina Altrichtra mezi tyčemi Roman Handl. Na konci 33. minuty sice Petr Sakrajda ke své přihrávce na úvodní branku přidal i přesný zásah v přesilovce, ale na rozjetého soupeře, který hrál o přežití mezi elitou, to nestačilo. Gabillet přidal ve 37. minutě další přesilovkový gól opět po vyloučení Vozdeckého, po němž podle pravidel následoval i trest do konce zápasu, neboť byl již čtvrtý v zápase. Ve čtvrtfinále však Vozdecký nebude scházet. Český debakl ještě zpečetil Thomas brankou na 2:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Česko - Francie

Český tým nedokázal s Francií zúčtovat za loňské dvě porážky a v kabině panovalo velké zklamání. "Bohužel se to dnes nepovedlo. Dostali jsme lekci. Je však lepší ji dostat dnes než ve čtvrtfinále. Doufám, že se z toho poučíme a zítra postoupíme dál," řekl obránce Aleš Zacha.

Česká republika - Francie 2:6 (1:4)

Branky: 8. Vozdecký, 33. Sakrajda - 12. a 16. Grignier, 20. a 37. K. Gabillet, 11. J.-F. Ladonne, 39. Thomas.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články