Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Čeští in-line hokejisté si bez obtíží poradili s Němci

Varese (Itálie) - Čeští in-line hokejisté nezaváhali ani ve svém druhém vystoupení na mistrovství světa organizace FIRS v italském Varese a po úvodní těsné výhře nad Kanadou porazili Německo 5:1. Dva body za gól a asistenci si připsala útočná opora Montrealu v zámořské NHL Tomáš Plekanec. Poslední zápas v základní skupině B odehrají Češi ve středu od 15 hodin proti Francii.

Utkání Česko - Německo
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Svěřenci kouče Daniela Tvrzníka položili základ svému vítězství již v prvním poločase, kdy si vypracovali tříbrankový náskok. Po 98 vteřinách otevřel skóre Plekanec a zužitkoval tak výhodu přesilovky. V páté minutě zvýšil na 2:0 Martin Vozdecký a v polovině 11. minuty přidal třetí zásah za záda gólmana Stieglitze obránce Milan Toman.

I přes čisté konto nenastoupil do druhé části hry gólman Roman Handl, jehož vystřídal Martin Altrichter. Přestože měl původně odchytat celý duel Handl, Altrichter z pozice jedničky týmu před zápasem požádal trenéra, aby mohl chytat druhou půlku s cílem lépe si přivyknout na prostředí v hale a také si osahat novou lapačku.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Česko - Německo

Na začátku 30. minuty snížil zásluhou Müllera. Za pouhých 13 vteřin vrátil náskok tří branek svému týmu Rostislav Klesla. V závěru hrál český výběr přesilovku, kterou sice nezužitkoval, ale díky svému přetrvávajícímu tlaku uzavřel devět vteřin před koncem skóre na konečných 5:1 Jan Besser.

Němci se po celý zápas soustředili po překvapivé úvodní remíze s Francií hlavně na pečlivou defenzívu s cílem co nejméně inkasovat. Právě počet inkasovaných branek by totiž mohl rozhodovat o pořadí na třetím a čtvrtém místě ve skupině. "Němci hráli zataženou obranu a důležité byly dvě naše rychlé branky, které rozhodly. I díky tomu jsme mohli pošetřit síly na zítřejší souboj s Francií, které máme z loňska co vracet," uvedl po utkání Toman a připomněl tak loňské dvě prohry se stejným soupeřem.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články