Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Kapitán Columbusu Nash prodloužil smlouvu do roku 2018

Columbus (USA) - Kanadský hokejový útočník Rick Nash prodloužil smlouvu s týmem Columbus Blue Jackets až do konce sezony 2017/18. Tým z NHL si pojistil služby svého pětadvacetiletého kapitána novou osmiletou smlouvou na 62,4 milionu dolarů, takže od sezony 2010/11 bude Nashův průměrný roční plat činit 7,8 milionu dolarů. Suverénně nejlépe placený hráč Columbusu má ještě podle staré smlouvy na nadcházející sezonu zaručený příjem rovných 7 milionů dolarů.

"Rick je náš kapitán, základ týmu a jeden z nejlepších hráčů v NHL. Jsme velmi rádi, že bude ještě dlouhá léta nazývat Columbus svým domovem," řekl generální manažer Blue Jackets Scott Howson. Nash má za sebou nejproduktivnější sezonu kariéry. V 78 utkáních zaznamenal 79 bodů za 40 branek a 39 asistencí. Columbusu pomohl poprvé v jeho devítileté historii do play-off, kde při vyřazení v prvním kole Detroitem vstřelil ve čtyřech zápasech gól a přidal dvě asistence.

Nash vládne klubovým statistikám v počtu branek a bodů. Ve 441 zápasech v NHL nasbíral 355 bodů za 194 tref a 161 asistencí. V sezoně 2003/04 nastřílel Nash 41 gólů a podělil se s Jaromem Iginlou z Calgary a Iljou Kovalčukem o Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce. V dresu Kanady slavil v roce 2007 v Moskvě titul mistra světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články