Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Havlát se stěhuje do Minnesoty

St. Paul - Útočník Martin Havlát po třech letech končí v Chicagu a stal se v zámořské NHL novou posilou Minnesoty. Osmadvacetiletý mistr světa z Petrohradu z roku 2000 podepsal jako volný hráč s Wild šestiletou smlouvu na 30 milionů dolarů. Minnesota sáhla po Havlátovi poté, co slovenský forvard Marián Gáborík zamířil do New York Rangers.

Důvodem přestupu bylo vypršení dosavadní Havlátovy tříleté smlouvy. Kontrakt na 18 milionů dolarů uzavřel v roce 2006 po příchodu z Ottawy. Nyní si s ročním příjmem pěti milionů dolarů o jeden milion pohoršil. "Jsme velice rádi, že náš tým posílí rychlost a produktivita Martina Havláta. Je to skvělý všestranný hokejista," uvedl generální manažer Minnesoty Chuck Fletcher.

Po táhlých zdravotních potížích má za sebou český útočník vydařenou sezonu a byl nejproduktivnějším hráčem Blackhawks, kteří si zahráli finále Západní konference. V základní části si připsal v 81 zápasech 77 bodů za 29 branek a 48 asistencí. V play-off v 16 utkáních zaznamenal 15 bodů za pět tref a deset přihrávek. 

Havláta v minulosti trápilo zdraví

Od roku 2006 byl Havlát třikrát na operaci s ramenem a ze hry jej vyřadilo také po vydařeném začátku angažmá v Chicagu zranění kotníku. V prvních dvou sezonách v dresu Blackhawks tak stihl jen 91 zápasů, ale připsal si 84
kanadských bodů.

Martin Havlát
zdroj: blackhawks.nhl.com
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články