Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ovečkin ovládl slavnostní předávání cen NHL

Las Vegas - Ruský hokejový útočník Alexandr Ovečkin stejně jako loni zcela ovládl slavnostní předávání individuálních cen NHL v Las Vegas. Hvězda Washingtonu obhájila Hartovu trofej pro nejužitečnějšího hráče od novinářů i Cenu Lestera B. Pearsona, o které hlasují sami hráči. V obou prestižních anketách předčil Ovečkin své krajany Jevgenije Malkina z Pittsburghu a Pavla Dacjuka z Detroitu.

Galavečer zámořské soutěže se konal ve městě hazardu premiérově po přestěhování z tradičního dějiště Toronta, ale měl stejného krále jako před rokem. Na pódiu sálu v Pearl Concert Theater v hotelu Palms Ovečkin přebíral i Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce. Neobhájil tak letos jen Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL, kterou získal Malkin. 

Dvě trofeje získal Dacjuk, když podruhé za sebou přebíral Selkeovu trofej pro nejlépe bránícího hokejistu, a dokonce počtvrté v řadě převzal trofej Lady Byngové pro nejslušnějšího hokejistu NHL. Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře obdržel Američan Tim Thomas z Bostonu, Calder Trophy pro nejlepšího nováčka gólman Steve Mason z Columbusu a Norrisovu trofej pro nejlepšího obránce Slovák Zdeno Chárou z Bostonu. Ze stejného klubu je i nový držitel Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra Claude Julien.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články