Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hokejový obránce Čáslava míří do Švédska

Timra (Švédsko) - Hokejový obránce Petr Čáslava si podruhé v kariéře vyzkouší zahraniční angažmá. Devětadvacetiletý český reprezentant, jenž dosud hájil barvy Pardubic, bude oblékat dres švédské Timry. Hráč podepsal v novém působišti roční kontrakt, s ohledem na přísné daňové zákony ve Švédsku tam však stráví jen zhruba šest měsíců. Informace jsou na webu pardubického klubu.

Petr Čáslava
zdroj: hcpce.cz

Timře dal Čáslava přednost před nabídkami z Ruska. "Mohu říci, že jsme jednali s několika kluby. Především s Ufou, Omskem, Atlantem Mytišči, ale také s Dynamem Moskva nebo Petrohradem. Jednání se dlouho táhla, původně to skutečně vypadalo hlavně na Rusko. Ovšem jednotlivé varianty postupně padaly, zájem Timry byl seriózní a zajímavý," řekl serveru hokej.cz hráčův zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Timra, kde již nebude pokračovat útočník Petr Tenkrát, hodlá podle všeho na Čáslavu hodně spoléhat. "Návrh ze strany klubu byl pro Petra lákavý i proto, že se s ním počítá na pozici prvního obránce. Měl by hodně hrát. Timra chce udělat maximum, aby klub v novém ročníku předváděl dobré výkony," přiblížil Spálenka.

Začátek sezony zřejmě Čáslava odehraje v Pardubicích

U svého nového zaměstnavatele se má Čáslava hlásit až v říjnu, sezonu tak s velkou pravděpodobností zahájí ještě v dresu Pardubic. "Začali jsme o tom s pardubickým klubem jednat, zdá se, že se domluvíme. Petr má ve Švédsku kontrakt na půl roku z daňových důvodů, tato praxe poslední dobou platí u řady jiných zahraničních hokejistů," uvedl Spálenka.

Čáslava se po pěti sezonách strávených v Pardubicích vydal v ročníku 2007/08 do ruského Čerepovce a vedl si tam dobře. Včetně vyřazovacích bojů odehrál v tehdejší ruské Superlize 62 zápasů, v nichž nasbíral 13 bodů za tři přesné trefy a 10 přihrávek. Po roce byl trojnásobný účastník mistrovství světa zpět ve východočeském celku, přestože o něho byl mezi ruskými kluby značný zájem. Ve 49 zápasech základní části uplynulé sezony si připsal 20 bodů za čtyři branky a 16 asistencí. V šesti duelech play off přidal tři nahrávky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články