Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Marek obdržel diplom pro nejlepšího střelce KHL

Moskva - Český hokejový útočník Jan Marek obdržel na slavnostním galavečeru k uplynulému ročníku Kontinentální hokejové ligy v Moskvě diplom pro nejlepšího střelce soutěže. Forvardovi Magnitogorsku, který se představil také na mistrovství světa ve Švýcarsku, pomohlo k prvenství 35 branek, které nastřílel stejně jako jeho krajan Pavel Brendl, ale stačilo mu na to méně zápasů. Marek převzal ocenění z rukou prezidenta ligy Alexandra Medveděva. "Děkuji celému svému týmu, rodině i manželce Lucii. Chtěl bych také pogratulovat ruským hokejistům k zisku titulu mistrů světa," řekl Marek v ruštině na pódiu.

Marek: Doufám, že vyhrajeme Gagarinův pohár

Pro devětadvacetiletého útočníka, který s Magnitogorskem v posledních dnech podepsal novou roční smlouvu, bylo 35 přesných zásahů sezonním maximem v kariéře. "Jen jednou jsem v Čechách nastřílel 32 branek," připomněl sezonu 2002/03, kdy hrál za Třinec. "Doufám, že to tak bude i pokračovat, i když to bude těžké," přál si Marek. 

Z individuálního hlediska mohl být se sezonou spokojený, rád by se však s Metallurgem dočkal i týmového úspěchu. "Skončili jsme celkově třetí, což sice také není špatné, ale doufám, že vyhrajeme Gagarinův pohár," věřil Marek s výhledem do příštího ročníku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články