Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hokejisté Chicaga a Anaheimu postupují v play off NHL dál

Calgary - Hokejisté Chicaga a Anaheimu si zajistili postup do druhého kola play off NHL. Blackhawks zvítězili v šestém zápase na ledě Calgary 4:1 a vyhráli sérii 4:2 na zápasy. Hlavním strůjcem vítězství byl brankář Nikolaj Chabibulin, který zlikvidoval 43 střel, z toho 33 v prvních dvou třetinách, v nichž neinkasoval. Úspěšní byli také Ducks, kteří doma porazili nejlepší tým základní části San Jose rovněž 4:1. V druhém kole se Chicago utká s Vancouverem a Anaheim vyzve Detroit.

Jestřábi postoupili do druhého kola vyřazovacích bojů po dlouhých třinácti letech, naposledy vyhráli sérii play off v roce 1996, kdy rovněž vyřadili Calgary.

V pondělním utkání se za hokejisty Chicaga poprvé trefil už po 140 sekundách hry Patrick Kane, v 11. minutě přidal druhou branku Adam Burish a na 3:0 zvýšil v 35. minutě Brian Campbell. Domácí Flames se v úvodu třetí třetiny zmohli pouze na čestný úspěch. Triumf hostí, v jejichž dresu se z postupu radoval i český útočník Martin Havlát, zpečetil v poslední minutě trefou do prázdné branky Dustin Byfuglien.

Hráči Calgary, kteří počtvrté za sebou vypadli v prvním kole play off, museli být z výkonu ruského gólmana frustrovaní. První třetinu vyhráli na střely 16:7, ale na góly ji prohráli 0:2, když brankář Miikka Kiprusoff kapituloval dvakrát z úvodních tří střel. V prostředním dějství byl poměr střel ještě markantnější 17:4, ale z gólu se znovu radovali hosté.

Hokejisté San Jose předčasně ukončili jinak skvělou sezonu

Už v prvním kole play off skončila pro San Jose nejlepší sezona v historii klubu. Sharks letos vytvořili klubový rekord v počtu vítězství (53) i bodů (117) a poprvé získali Prezidentovu trofej pro vítěze základní části, jenže si neporadili s Anaheimem, který v sezoně posbíral nejméně bodů ze všech šestnácti účastníků play off a do vyřazovacích bojů proklouzl na poslední chvíli.

San Jose nebyl nic platný ani gól českého útočníka Milana Michálka, který v 11. minutě svou první trefou v letošním play off otevřel skóre zápasu. Nyní by mohl být k dispozici reprezentačnímu trenérovi Vladimíru Růžičkovi na mistrovství světa ve Švýcarsku. Dvě minuty po Michálkově gólu vyrovnal Corey Perry, rozhodující momenty zápasu pak přišly na přelomu 34. a 35. minuty, kdy se v rozmezí 83 sekund trefili Teemu Selänne a Francois Beauchemin a získali pro Anaheim rozhodující dvoubrankový náskok.

Švýcarský gólman Jonáš Hiller si v zápase připsal 37 úspěšných zákroků a v celé sérii patřil k hlavním oporám Anaheimu, když dvakrát vychytal čisté konto a v šesti zápasech dohromady inkasoval jen desetkrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články