Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Lotyši překvapili na MS Švédy a vyhráli 3:2 na nájezdy

Bern/Kloten - Hokejisté Lotyšska ve skupině C na mistrovství světa překvapivě porazili Švédsko 3:2 po samostatných nájezdech, přesto budou ještě bojovat o účast v osmifinálové skupině E v závěrečném utkání s Rakouskem. Stačí jim k tomu získat i bod. Švédové si i přes ztrátu už postup zajistili. V Bernu o výhře Lotyšska rozhodl ve čtvrté sérii rozstřelu Aleksandrs Niživijs. Hokejisté Spojených států amerických zvítězili ve svém druhé vystoupení na mistrovství světa ve Švýcarsku nad nováčkem elitní kategorie Rakouskem 6:1 a zajistili si postup do osmifinálové skupiny E. Američané definitivně rozhodli čtyřmi góly v závěrečné třetině a poslední tři trefy dali v přesilovkách, z toho dvakrát v pěti proti třem. Další informace najdete i na serveru mshokej.cz.

Rakušany čeká ve středu klíčový zápas o únik skupině o udržení proti Lotyšsku. Američané, kteří jsou po sobotní výhře nad Lotyši zatím stoprocentně úspěšní, podstoupí boj o další body do druhé fáze se Švédskem.







Výsledky MS v hokeji

Základní skupina C v Bernu: 

USA - Rakousko 6:1 (1:0, 1:1, 4:0) 

Branky a nahrávky: 16. Brown (O˙Sullivan, Niskanen), 32. Stafford (Foligno), 41. O˙Sullivan (Brown, Blake), 48. Blake (Brown, Liles), 53. Stempniak (Hainsey, C. Wilson), 56. Niskanen (Ballard) - 35. Peintner. Rozhodčí: Šindler (ČR), Zalaski - Bouguin, de Haan (všichni Kan.). Vyloučení: 4:9. Využití: 3:0. Diváci: 3779.

Lotyšsko - Švédsko 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 2:0, 0:1 - 0:0) 

Branky a nahrávky: 31. K. Redlihs (Ankipans, Karsums), 40. Darinš (M. Redlihs, Lavinš), rozhodující sam. nájezd Niživijs - 16. Omark (Harju, Thörnberg), 41. Magnus Johansson (Eriksson). Rozhodčí: Baluška (SR), Reiber (Švýc.) - Blümel (ČR), Winnekens (Něm.). Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Diváci: 6000.

Základní skupina D v Klotenu: 

Finsko - Dánsko 5:1 (1:1, 2:0, 2:0) 

Branky a nahrávky: 18. Miettinen (Niinimaa), 22. Pihlman (Hyvönen, Koistinen), 35. Miettinen (N. Kapanen, Hagman), 52. N. Kapanen (Miettinen, Nummelin), 60. N. Kapanen (Hyvönen, S. Kapanen) - 11. Jakobsen (Mads Christensen, Madsen). Rozhodčí: Kurmann (Švýc.), Sterns - Feola (oba USA), Valach (SR). Vyloučení: 5:7. Využití: 3:0. Diváci: 3000.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články