Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pittsburgh postoupil, Havlát přispěl k výhře Chicaga

New York - Hokejisté Pittsburghu postoupili do druhého kola play off NHL. V šestém utkání s Philadelphií zvítězili na ledě soupeře 5:3, přestože prohrávali v průběhu druhé třetiny už 0:3, a vyhráli sérii 4:2 na zápasy. Na dalšího soupeře si Tučňáci ještě musí počkat. Jedním z hlavních strůjců jejich sobotního triumfu byl Sidney Crosby, který vstřelil dva góly. Kapitán týmu nejprve v 37. minutě vyrovnal na 3:3, v poslední minutě pak pečetil výhru trefou do prázdné branky při power play Flyers.

Další důležité góly vsítili hráči, kteří se až dosud střelecky trápili. Velkolepý obrat nastartoval Ruslan Fedotěnko, který v 25. minutě snížil na 1:3 pouhých 19 sekund poté, co Letci vstřelili třetí gól. Fedotěnko se trefil v play off poprvé od roku 2004, kdy v sedmém finále Stanley Cupu rozhodl o výhře Tampy Bay nad Calgary.

Vítězný gól na 4:3 zase vstřelil v 43. minutě Sergej Gončar, jenž předtím naposledy skóroval v play off v druhém utkání loňského prvního kola proti Ottawě.

San Jose si vynutilo další zápas 

Naopak vyřazení z play off uniklo San Jose, které porazilo Anaheim 3:2 v prodloužení a snížilo stav série na 2:3. Nejlepší tým základní části NHL ztratil v třetí třetině vedení 2:0, v nastaveném čase ale Žraloky zachránil Patrick Marleau, který v 67. minutě po závaru před brankou dotlačil puk za záda brankáře Jonase Hillera.

Marleau vstřelil vítězný gól i při první výhře San Jose v sérii a od roku 2002 rozhodl svou trefou už deset zápasů play off, což je nejvíc ze všech hráčů v lize. "Odvedli jsme dobrou práci. Můžeme si z dnešního zápasu vzít ponaučení pro příští utkání, na které se teď už musíme začít soustředit," konstatoval Marleau.

Havlát přispěl za Chicago dvougólovou troškou do mlýna 

Český útočník Martin Havlát přispěl dvěma asistencemi k vítězství Chicaga 5:1 nad Calgary a jeho tým se tak po třetí domácí výhře v sérii znovu ujal vedení 3:2 na zápasy. Blackhawks rozhodli zápas v polovině první třetiny, kdy během minuty a devětačtyřiceti sekund vstřelili tři góly. První šanci na postup budou mít v pondělí, kdy je v Calgary na programu šesté utkání.

Po dvou prohrách na ledě soupeře vlétli hokejisté Chicaga do třetího domácího duelu jako uragán. V první třetině zasypali brankáře soupeře patnácti střelami a Philadelphii k ničemu nepustili. Hosté za úvodních dvacet minut vypálili jen třikrát na branku. "Byl to náš nejlepší výkon v sérii," konstatoval trenér Jestřábů Joel Quenneville.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články