Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hokejovému šampionátu stále vládnou favorité, Češi vyhráli 5:0

Kloten/Bern (Švýcarsko) – Čeští hokejisté vyhráli svůj první zápas na mistrovství světa, v němž se postavili proti Dánům, poměrem 5:0. Tým vedený Vladimírem Ružíčkou prošel zápasem bez většího zaváhání, výrazněji se rozstřílel ve druhé třetině. Také hokejisté Spojených států, Finska a Švédska vstoupili úspěšně do mistrovství světa ve Švýcarsku. Tři týmy, které mají v šampionátu nejvyšší ambice, se střetly s mužstvy spíše druhé kategorie. Američané se v utkání s Lotyšskem zprvu řádně zapotili, nakonec ale dosáhli vítězství 4:2. Finové naopak v severském duelu porazili Nory jednoznačně 5:0. Podobně jasně skončilo střetnutí Švédska s Rakouskem, kdy seveřané vyhráli 7:1. Další informace najdete i na serveru mshokej.cz.

Česko - Dánsko
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

První větší šanci v zápase s Českem měli dánští hokejisté. Již ve čtvrté minutě musel totiž brankář Štěpánek zasahovat proti Staalově střele. Naopak první šance českých hokejistů, která přišla v šesté minutě, skončila v síti. Gól si připsal Hlinka. Na další zásah ale diváci čekali až do druhé třetiny. Tehdy se Češi rozstříleli a postupně zvýšili skóre na 4:0. Poslední trefu přidal Jágr v 50. minutě.

Tým Spojených států, který hraje ve skupině C, vstoupil do zápasu nešťastně. Skóre otevřel Lotyš Vasiljevs v páté minutě, v polovině zápasu potom Američané prohrávali 1:2. Od 32. minuty ale začal favorizovaný tým situaci postupně otáčet a nakonec zápas vyhráli poměrem 4:2

Finové dosáhli vysokého vítězství i zásluhou výborné hry v početní výhodě, kterou dokázali z deseti případů využít hned čtyřikrát. Díky 30 úspěšným zákrokům si gólman Pekka Rinne připsal čisté konto.

Výsledky MS v hokeji

Základní skupina C v Bernu:

USA - Lotyšsko 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Johnson (Liles, Okposo), 32. Stafford, 36. Johnson, 47. O˙Sullivan (Hainsey, Brown) - 5. Vasiljevs (Niživijs, Cipulis), 27. Karsums (Ankipans, Sprukts). Rozhodčí: Hansen (Nor.), Kurmann - Wehrli, Wirth (všichni Švýc.). Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 7840.

Švédsko - Rakousko 7:1 (3:0, 0:1, 4:0)

Základní skupina D v Klotenu:

Norsko - Finsko 0:5 (0:3, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Miettinen (Hagman), 17. Immonen (Hyvönen, Koistinen), 20. Kapanen (Hagman), 35. Pyörälä (Pihlman), 45. M. Lehtonen (J. Ruutu). Rozhodčí: Baluška, Ország (oba SR) - Deďulja (Běl.), Winnekens (Něm.). Vyloučení: 10:7, navíc Niinimaa (Fin.) 10 min. Využití: 0:4. Diváci: 5269.

Česko - Dánsko 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Hlinka (Klepiš), 32. Marek (Rolinek, Rachůnek), 36. Čajánek (Hemský, Jágr), 38. Hemský (Jágr, Čajánek), 51. Jágr (Čajánek). Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Zalaski (Kan.) - Bouguin (Fr.), Semjonov (Est.). Vyloučení: 7:8. Využití: 4:0. Diváci: 4342.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články