Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hokejisté se v Praze sešli před odletem na MS

Praha - Bez nemocného Jaromíra Jágra se sešla česká hokejová reprezentace na závěrečném srazu v Praze před čtvrtečním odletem na mistrovství světa do Švýcarska. Největší hvězda mužstva se zástupcům národního týmu omluvila s ohledem na virové onemocnění, kvůli kterému musel Jágr v úterý vyhledat i lékařskou pomoc. "Měl by se k nám ale připojit ve čtvrtek na letišti," řekl trenér Vladimír Růžička novinářům. Stoprocentně fit podle něj není ani útočník Josef Vašíček, jenž má problémy s kolenem. Zbývajících 25 hráčů dnes do pražské Tesla Areny přijelo. Poprvé se tak k týmu připojilo trio zámořských posil Marek Židlický, Aleš Kotalík a Aleš Hemský i duo finalistů Kontinentální ligy Irgl-Vašíček. Všichni přítomní hráči v současnosti stále ještě širšího kádru absolvovali ještě před začátkem tréninku společné fotografování.

"Vlastní příčina odezní, ale ztratil tekutiny a cítí se slabě, takže uvidíme, za jak dlouho se vrátí na led," uvedl lékař reprezentace Martin Hospodár na adresu Jágra který dnes chyběl na posledním tréninku před odletem. Místo Jágra v zamýšlené nejúdernější formaci během nácviku zaujal místo Jakub Klepiš. Aleš Hemský s Petrem Čajánkem trénovali na nezvyklých postech - Hemský by měl hrát centra, Čajánek pak levé křídlo. "Já se určitě těším. Ten turnaj je dlouhý a se sestavou se samozřejmě může ještě hodně operovat," uvedl Petr Čajánek.

Národní tým odlétá do dějiště šampionátu v dobré náladě po nadějných výkonech z proběhlých Českých hokejových her, kde podlehli pouze ruskému týmu. Ve Švýcarsku se český tým představí s trojicí brankářů Lukáš Mensator, Martin Prusek a Jakub Štěpánek. "Na mistrovství světa jedeme s tím, že když se vrátíme bez medaile, bude to bez ohledu na sestavu neúspěch," řekl Růžička na tiskové konferenci. Na medailových pozicích skončil národní tým naposledy před třemi roky v Rize, kde bylo Česko stříbrné, v následujících dvou letech vypadlo ve čtvrtfinále.

Vedení národního týmu momentálně jedná o dalším posílení ze zámořské NHL. V noci na dnešek totiž skončila klubová sezona obránci Romanu Polákovi ze St. Louis. "Budeme ho kontaktovat a chceme, aby přijel. Dokud ale není na místě, tak se nemá cenu se o tom bavit," řekl Růžička, který je s hráčem předběžně domluven, že na MS přijede. Dvaadvacetiletý bývalý juniorský reprezentant však nejprve musí projít výstupní lékařskou kontrolou a dostat povolení od klubu ke startu na šampionátu.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články