Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Útočník Bílek a obránce Dlouhý budou hrát opět v Kladně

Kladno - Útočník Vítězslav Bílek a obránce Jan Dlouhý se pro nadcházející sezonu stanou novými posilami hokejistů Kladna. Oba podepsali se středočeským klubem smlouvy od května a vracejí se do svého mateřského klubu - Bílek po dvou a Dlouhý po pěti letech. Pětadvacetiletý Bílek se upsal na tři roky a o osm let starší Dlouhý na dvě sezony. Uvedly to oficiální internetové stránky kladenského klubu.

Bílek odešel před dvěma roky z Kladna do Karlových Varů po své nejvydařenější sezoně v extralize, kdy nasbíral v 55 zápasech včetně play off 27 bodů za 18 branek a devět asistencí. Na západě Čech působil do poloviny října loňského roku, kdy výměnou za Petra Sailera zamířil na hostování do Českých Budějovic.

Už tehdy mělo o jeho služby zájem i Kladno, kam se vrátil až nyní po skončení smlouvy v Karlových Varech. "Jsem rád, že budu hrát zase za Kladno, a udělám všechno pro to, abych mu pomohl. Věřím, že navážu na své lepší sezony, moc se těším," řekl klubovému serveru Bílek. V roce 2006 působil krátce i ve finském Kärpätu Oulu. V uplynulém ročníku extraligy zaznamenal Bílek v 50 utkáních včetně skupiny o udržení 14 bodů za sedm gólů a stejný počet přihrávek.

Dlouhý oblékal kladenský dres naposledy v sezoně 2003/04, v jejímž průběhu odešel do Zlína. Ještě v roce 2004 zamířil na Slovensko, kde strávil tři sezony v Žilině a poslední dva ročníky ve Zvolenu. V této sezoně si připsal v 67 zápasech v součtu s play off 34 bodů za osm tref a 26 asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články