Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dominik Hašek uvažuje o návratu k hokeji

Praha - Legendární brankář Dominik Hašek se možná vrátí k hokeji. Jeho domovským týmem by se měly stát Pardubice, tedy klub, v jehož dresu vstoupil do velkého hokeje. Čtyřiačtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana prý podepsal s klubem roční smlouvu. Serveru iDnes.cz to řekl člen dozorčí rady východočeského klubu Vladimír Pitter. Sám Hašek však informaci popřel s tím, že se nyní plně věnuje práci na Síni slávy českého hokeje.

"Podle mých informací to je hotová věc. Hašek by tady měl v příští sezoně hrát. Myslím, že to je pro pardubický hokej velká událost," uvedl Pitter. Hašek to ale v telefonickém rozhovoru pro ČT vyvrátil. "Není to pravda. Teď jsem především vedoucím skupiny, která pracuje na Síni slávy českého hokeje, a tuhle práci bych chtěl dodělat. Až to bude hotové, rozmyslím se, jaká bude moje budoucnost. To rozhodnutí musí být správné a nechci se unáhlit," řekl slavný brankář.

Informaci, že Hašek má s klubem podepsanou roční smlouvu, nepotvrdil ani generální manažer Moelleru Zbyněk Kusý. Řekl pouze, že se dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru podle jeho zpráv k hokeji vrátí, ale bude chytat v Kontinentální lize.

Informace o tom, že se hrdina olympijských her v Naganu opět vrátí k hokeji, se objevily již několikrát, naposledy v březnu. Hašek je však označil jen za spekulace. "Během roku člověk mluví s hodně lidmi, slyší různé návrhy a u některých ani neví, jestli je má brát vážně. Teď se věnuji Síni slávy českého hokeje a tyhle věci zatím odsunuji. Vážně se jimi nezabývám," řekl tehdy.

Nejlepší sportovec České republiky z let 1994 a 1998, jenž pětkrát vyhrál i Zlatou hokejku určenou pro nejlepšího českého či československého hokejistu, chytal naposledy v sezoně 2007/08 za Detroit. Po druhém triumfu ve Stanley Cupu uvedl, že v NHL už chytat nebude a jisté je i to, že brankářskou výstroj neoblékne v sezoně 2008/09. Nechal si tak otevřená zadní vrátka pro případný návrat.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články