Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Jaroslav Holík cítí při vstupu do Síně slávy zadostiučinění

Liberec - Slavnostní galavečer extraligy ledního hokeje udělá tečku za uplynulou sezonou nejvyšší domácí soutěže, kterou poprvé v historii ovládly Karlovy Vary. Do Síně slávy Českého svazu ledního hokeje bude vedle Jaroslava Pouzara, Vladimíra Kobranova a Františka Vaňka přijat i Jaroslav Holík. Ocenění pro legendy českého hokeje existuje od loňského listopadu, při oslavách sta let českého hokeje do ní vstoupilo 41 osobností. Že se mezi významnými osobnostmi hokejové historie objevuje až nyní, přičítá Holík lidské závisti.

Bývalý hokejista je rád, že se mu této cti dostalo, přestože přichází se zpožděním. "Nemohl jsem to ovlivnit. Myslím si, že to byla závist některých lidí. Byl jsem úspěšný jako hráč i jako trenér. Určité zadostiučinění to je," řekl Holík.

S českou chytrostí už český hokej nevystačí

Holík je známým kritikem hokejových agentů, kteří mnohdy předčasně přetahují mladé hokejisty do zámoří. Někdy to sice podle něj může být pro hráče dobrá zkušenost, ale hlavně pro ty špičkové, kterých je jen několik. "Průměrní by měli zůstávat doma a tvrdě pracovat," myslí si Holík.

Bývalý reprezentant má bohaté zkušenosti s trénováním mládeže. Podle něj bude velice těžké, aby se mládežnický hokej dostal na dřívější úroveň. "Používáme tady moc české chytrosti, kdežto hokej směřuje k velice tvrdé práci. Chytrost už nemá takovou platnost," myslí si Holík.

Holík: Když zachytá brankář, můžeme hrát o medaile

Klíčovým v sestavě hokejové reprezentace na nadcházejícím světovém šampionátu ve Švýcarsku bude podle Holíka zřejmě post brankáře. Osobně by dal přednost Štěpánkovi, který si zachytal čtvrteční zápas se Švédskem a ve Vítkovicích měl dobrou sezonu. "Myslím si, že je psychicky odolný," říká Holík. Přesto se však domnívá, že trenér Růžička dá šanci spíše Mensatorovi.

Velký počet omluvenek hráčů ze zámoří Holík chápe: "Jsou unavení. I kdyby přijeli, neodvedli by výkon, na který se trenér spoléhá. Hokejisté z Evropy jsou uvolnění a mají chuť."

Jaroslav Holík
zdroj: hfboards autor: ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články