Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hokejista Krajíček reprezentaci na MS nepomůže

Liberec - Dalším zamýšleným obráncem, jehož služby nemůže využít trenér Vladimír Růžička na světovém šampionátu ve Švýcarsku, je Lukáš Krajíček z Tampy Bay. Šestadvacetiletý bek nedostal povolení ke startu od klubových lékařů.  Potěšitelnou zprávou pro trenéry je naopak definitivní potvrzení účasti Marka Židlického z Minnesoty, který by měl dorazit do Prahy 22. dubna. Uvedl to při tréninku národního týmu v Liberci generální manažer reprezentačního výběru Martin Urban.

"Krajíček nebude, má nějaké drobné zranění, je to zase ta samá story," řekl trochu rezignovaně Urban. Rodák z Prostějova odehrál v sezoně 71 zápasů, v nichž si připsal 19 bodů za dvě branky a 17 asistencí.

Další obránci z NHL, jimiž by mohli trenéři vyztužit obranu, se představí v bojích o Stanley Cup. "Musíme čekat na první kolo, tam máme další želízka, tak uvidíme," dodal Urban. V úvahu by měli přicházet Jan Hejda s Rostislavem Kleslou z Columbusu, Roman Hamrlík z Montrealu, Michal Rozsíval z New Yorku Rangers a podle kouče Růžičky i Roman Polák ze St. Louis.

Nadále platí také dohoda s případnými posilami útoku z neúspěšných klubů v prvním kole Stanleyova poháru. "Patrik Eliáš, Martin Havlát nebo Tomáš Plekanec, to jsou samozřejmě kvalitní hráči," jmenoval Urban.

Volných míst pro dodatečné posily nebude mnoho

Zatím není rozhodnuté, kolik ponechá vedení týmu na soupisce pro MS volných míst pro případné posily. "Čekáme však, že ta místa mohou být dvě až čtyři," nastínil Urban. "Musíme na direktoriátu v předvečer šampionátu zaregistrovat soupisku obsahující minimálně 15 hráčů a dva brankáře a maximálně 20 hráčů plus tři brankáře," upřesnil.

Po třech odehraných zápasech bude možné doplnit další dva hráče. "Pokud však nebude ta maximální kvóta 25 hráčů vyčerpaná, tak je možné doplnit hráče klidně i v předvečer finále," doplnil Urban.

Karel Rachůnek a Petr Čajánek
zdroj: ČTK/AP autor: Radek Petrášek
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články