Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Brankář Vokoun hokejisty na MS neposílí

Praha - Česká hokejová reprezentace se bude muset na nadcházejícím mistrovství světa ve Švýcarsku obejít bez pomoci brankáře Tomáše Vokouna z Floridy. Plánovaná jednička národního týmu se trenérovi Vladimíru Růžičkovi omluvila. Hlavním důvodem, proč se světový šampion z roku 2005 a podle všeho v současnosti nejlepší český brankář rozhodl mužstvu ve Švýcarsku nepomoci, je jeho nevydařený závěr klubové sezony.

Dvaatřicetiletý gólman na konci kanadsko-americké soutěže nedostával příliš prostoru, trenér Peter DeBoer nasazoval do zápasů spíše Craiga Andersona. Růžička přitom s Vokounem, který byl na šampionátu ve Vídni před čtyřmi lety vyhlášen nejlepším mužem na svém postu a startoval i na olympijských hrách v Turíně, napevno počítal a slíbil mu pozici brankářské jedničky již před začátkem sezony.

Do Švýcarska nejede ani Pavelec

Reprezentaci v Klotenu a Bernu nepomůže ani Ondřej Pavelec z Atlanty, kterého chtěl Růžička vyzkoušet na nadcházejícím turnaji seriálu Euro Hockey Tour v Liberci. Jedenadvacetiletý gólman jde po skončení sezony na operaci s meniskem, a trenérům se proto také omluvil.



Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články