Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hokejisté podruhé prohráli se Slováky, opět rozhodla první část

Trenčín - I druhý přípravný zápas před mistrovstvím světa prohráli čeští hokejisté se Slováky, když v Trenčíně podlehli domácí reprezentaci 1:5. Slováci dnes o své výhře rozhodli stejně jako v pátek ve Skalici už v první třetině, ve které tentokrát vstřelili dokonce čtyři branky. Jediný český gól vstřelil Petr Vampola.

Do úterý má tým vedený asistenty Josefem Jandačem a Ondřejem Weissmannem volno, poté se sejde k další přípravě. V závěru týdne čekají Česko další dva přípravné zápasy v Německu.

Český tým se v odvetě představil v mírně pozměněné sestavě a v brance s Kopřivou. Alespoň v úvodu. Stejně jako ve Skalici začali Češi nadějně a při první přesilové hře prověřil připravenost brankáře Stani Netík. Poté byl ale vyloučen Platil a Slováci duel ovládli. Faul obránce Čeljabinsku sice Nagy ani Hossa nepotrestali, ale krátce po jeho návratu se už Slovensko prosadilo.

Růžička si najel mezi Krsteva s Barinkou, prostřelil Kopřivu a odstartoval brankovou smršť. O 93 vteřin později už to bylo 3:0 a na Kopřivovo místo přišel po oddechovém čase Prusek. Předcházely tomu góly Nagyho a Bartečka, kteří bez problémů se svými spoluhráči přehráli tragicky bránícího soupeře.

Pruska krátce po zapojení do utkání prověřil při přesilové hře Stehlík, ale český gólman byl připravený. Přesto ani on nedochytal první třetinu bez inkasované branky. Dvacet vteřin před koncem úvodního dějství přehrála elitní formace Slováků lehce čtvrtou českou pětku a Hossa zvýšil. Stejně jako ve Skalici o 24 hodin dříve bylo po dvaceti minutách o vítězi rozhodnuto.

Jedinou otázkou bylo, zda utkání skončí pro hosty ostudou. Češi však do druhé třetiny vstoupili mnohem aktivněji a hned po několika vteřinách mohl snížit Kvapil. Při přesilovce se poté neprosadil Mikeska a ve 25. minutě vystřelil nad Horna, Staňu nepřekonal ani Lukeš. Ve 33. minutě se však přece jen podařilo snížit, když v přesilové hře prošla za záda slovenského gólmana tečovaná Blaťákova střela od modré. Gól byl nakonec připsán Vampolovi, jenž tak v osmém zápase v národním týmu zaznamenal první branku.

Češi i pak pokračovali v náporu, při Bulíkově vyloučení byl blízko snížení Netík; Staňa však jeho individuální akci se štěstím zastavil. Při pokračující početní výhodě poté ujel Růžička, trefil se přímo mezi Pruskovy betony a Slovensko vedlo 5:1. O minutu později, na začátku třetí části, pro Pruska zápas předčasně skončil. Při jednom ze zákroků se zranil a do branky usel opět Kopřiva. Další gól však už nedostal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články