Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Finále extraligy je tady. Karlovy Vary si brousí zuby na Slavii

Karlovy Vary - Hokejová extraliga spěje ke svému rozuzlení a stejně jako v loňském roce obstarají velké finále pražská Slavia a Karlovy Vary. Před rokem uspěla Slavia v rozhodujícím sedmém utkání, Západočeši nyní touží po odplatě. Pražané sice vyhráli základní část, ale přesto musí na úvod série ke dvěma utkáním do Karlových Varů, protože v jejich domovské O2 Areně se bude o víkendu hrát Final Four volejbalové Ligy mistrů. Dnešní první duel je na programu od 17 hodin a ČT2 jej vysílá přímým přenosem.

V play-off se oba týmy utkaly pouze jednou, právě v loňském finále. Na úvodní výhru Západočechů 5:4 odpověděla Slavia vítězstvím 5:2 a uspěla i v prvním vystoupení na ledě Energie (4:3). Od té doby oba týmy vítězily doma - Karlovy Vary vyrovnaly stav série díky vysoké výhře 8:2, Slavia pak získala mečbol (4:0). Západočeši si sice vynutili sedmý zápas (4:1), po něm ale díky výhře 4:2 slavila Slavia. V této sezoně byli Pražané ve vzájemných duelech také úspěšnější - vyhráli třikrát.

V Karlových Varech jsou již natěšení, až finále vypukne. A netýká se to jen fanoušků, ale také samotných hokejistů. "Trénink je dobrá věc, ale hráči se již těší, až to všechno začne," řekl trenér Josef Paleček. Hrozivých 19 inkasovaných gólů ve čtyřech soubojích v základní části ho nijak nestraší. "Je pravda, že jsme dostali hodně branek v těch pražských zápasech, ale v play-off se tohle maže, tam se hraje zcela jinak," připomněl Paleček, podle nějž spočívá největší síla Slavie v ofenzivě. "Mají celkově hodně dobrý a vyvážený tým s dobrou obranou i útokem, ze čtyř vyrovnaných útoků může každý z nich rozhodnout zápas," varoval Paleček.


Trenér Slavie Vladimír Růžička by si přál, aby jeho svěřenci bojovali na ledě stejně jako v dosavadním průběhu play-off. "Víme, že nás čekají těžké zápasy, a já doufám, že se o to porveme tak, jak jsme se rvali až doteď. Zatím jsem maximálně spokojený, až nad očekávání," řekl Růžička, jenž dobře ví, jak kvalitnímu soupeři budou jeho svěřenci čelit. "Karlovy Vary jsou stejným týmem jako loni. Mají zkušené mužstvo, v němž je hodně hráčů, kteří jsou již hodně vyhraní. Jsou zase o rok zkušenější, ale my se zajímáme hlavně o to, že jsme ve finále my, a pokusíme se to urvat," uvedl Růžička.


K úspěchu potřebují slávisté najít především recept na překonání gólmana soupeře, ve skvělé pohodě chytajícího Mensatora. "Připravíme se na to," uvedl Růžička. Sám však bude muset otázku brankáře řešit a zvolit mezi Nerudou a Furchem. "Rozhodnu se v pátek ve tři," řekl Růžička.

Po změně pořadatelství v prvních dvou zápasech série, jež bylo známo s předstihem a bylo zaneseno i do předsezonního rozpisu soutěže, se bude hrát v Praze následně třetí, čtvrtý i případný pátý zápas. Až na šesté utkání by se série přenesla opět do Karlových Varů a nejpozději se může rozhodnout v sedmém duelu v úterý 14. dubna v Praze.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články