Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Chomutov je dalším zájemcem o extraligovou licenci Znojma

Chomutov - Vedení prvoligového Chomutova oficiálně potvrdilo, že má zájem odkoupit licenci na hokejovou extraligu od Znojma. Zástupci ambiciózního klubu, který vypadl v semifinále play off druhé nejvyšší soutěže s Kometou Brno, již absolvovali první jednání s majitelem Orlů Jaroslavem Vlasákem. Koho Znojmo nakonec vybere, nebude záležet jen na výši nabídnuté peněžní částky, ale také na kvalitě předloženého projektu.

"Byli jsme na jednání ve Znojmě, kde jsme vyjádřili svůj zájem na odkoupení extraligy. A teď čekáme, jak se vyjádří pan Vlasák. Do neděle dá všem zájemcům vědět," uvedl předseda představenstva chomutovského klubu Jaroslav Veverka pro idnes.cz.

Vedle Chomutova o odkoupení znojemské licence projevili zájem zástupci Brna a Dukly Jihlava. Spekuluje se také o tom, že se k nim přidá poražený účastník extraligové baráže, ve které nyní bojují Mladá Boleslav a Ústí nad Labem.

Podle Veverky nebude hlavním kritériem výše finanční nabídky, což již dříve naznačil i Vlasák. "Bude to o kvalitě projektu. I my jsme mu přednesli svůj záměr, ale zatím ho nechceme zveřejňovat. Myslím, že reální zájemci jsou jen dva. A naše šance jsou menší než druhé strany," řekl Veverka, podle nějž má největší šanci získat práva na extraligu Kometa.

Kometa nabízí širokou meziklubovou spolupráci

Šéf brněnského klubu Libor Zábranský svůj záměr již rovněž zveřejnil. Navrhl Vlasákovi, že by Znojmo a Brno úzce spolupracovaly a mužstva působila v obou soutěžích. Extraliga by se hrála v Brně, první liga ve Znojmě.

Oba kluby by navíc spolupracovaly i s třetím subjektem ve druhé lize, například Hodonínem nebo Břeclaví. "Tento klub by s námi smluvně spolupracoval a naši junioři by měli plynulou návaznost přes druhou a první ligu až do extraligy. Celé by to zastřešovala Kometa s jedním silným vedením," uvedl Zábranský. Celý projekt by podle něj pomohl zlepšit komplexně hokejovou situaci na jižní Moravě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články