Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Hokejisté Karlových Varů vyhráli na Spartě a srovnali sérii

Praha - Pět sekund před koncem prodloužení rozhodl obránce Josef Řezníček o vítězství hokejistů Karlových Varů ve druhém utkání semifinále play off extraligy na ledě pražské Sparty. Hosté díky výhře 3:2 vyrovnali stav série na 1:1 na zápasy. Třetí utkání se hraje v neděli na západě Čech.

Po zahřívací čtyřminutovce v úvodu zápasu přišel překvapivý úder Karlových Varů. Od modré čáry napřáhl Skladaný, několikrát tečovaný puk nechtěně usměrnil ke vzdálenější tyči domácí branky Vykoukal a gólman Přikryl situaci nezachránil ani svým obřím skokem. V osmé minutě mohl v první přesilovce zápasu vyrovnat Broš, jeho střelu zblízka k levé tyči však Mensator vytěsnil mimo.

Chvíli poté našlápl k velkému sólu Netík, proháčkoval se až před Mensatora, na něhož však blafákem do forhendu nevyzrál. Náladu si spravil hned se začínající 11. minutou. Z otočky u hrazení ve vlastním obranném pásmu našel na útočné modré čáře číhajícího Tona, jemuž "pomohl" zpracovat kotouč do jízdy Hluchý, a domácí kanonýr se jako obvykle v těchto šancích nezmýlil. Střelou pod horní tyčku vyrovnal.

Ve druhé třetině slibných šancí ubylo. Oba týmy si byly zjevně dobře vědomy toho, jak důležitý může vedoucí gól být. Ve 24. minutě najížděl ze strany na Přikryla Hluchý, domácího gólmana však v koncovce nepřekonal. Ranou zpoza obránce zahrozil poté Pech, ale také ztroskotal na brankáři. 

Sparta odpověděla nejnebezpečněji ve 34. minutě, kdy Pilařovo nahození od modré čáry tečoval těsně před Mensatorem Výborný, kotouč však namířil mimo tyče. Vzápětí se snažil dorážet Broš. Trochu bleskem z čistého nebe byl vzápětí vedoucí gól Energie. Procházka se zbavil těsně bránícího Langhammera, přehodil si puk na forhend a z kruhu pro vhazování prostřelil za přispění Vykoukalovy teče Přikryla. 

Do třetího dějství vstoupila Sparta s jasným cílem co nejrychleji vyrovnat, což se jí také podařilo. Na konci 44. minuty pálil od modré čáry Hanzlík, vyražený puk si pohotově našel Langhammer a snadno ho uklidil do prázdné branky za povyjetým Mensatorem.



Sparta poté zmáčkla hosty v jejich pásmu při početní výhodě, ale bez gólového efektu. Minutu a půl před koncem základní hrací doby se do přečíslení dvou na jednoho dostali Hromas s Podlešákem, nebezpečnou situaci však Mensator ustál. Na řadu tak přišlo prodloužení. 

Na začátku nastavované desetiminutovky zahrozil z otočky Netík, Mensator však střelu dobře viděl. V 67. minutě fauloval zbytečně Duben, ale Sparta výhodnou přesilovku čtyři na tři nevyužila. Jen 24 sekund před koncem prodloužení musel na trestnou lavici i Langhammer, a když zbývalo do nájezdů pouhých pět sekund, trefil se zblízka veterán Řezníček.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články