Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kuba třikrát asistoval, Kotalík a Židlický rozhodli nájezdy

New York - V úterním utkání NHL se český obránce Filip Kuba blýskl třemi asistencemi, a přispěl tak Ottawě k vítězství 4:2 nad Buffalem. Všechny tři přihrávky zaznamenal dvaatřicetiletý zadák v přesilových hrách, v nichž domácí Senators dokonali obrat z 0:2. Dva góly si připsal po akcích českého obránce Brendan Bell.

Dalším českým obráncem úterního programu NHL, který sehrál klíčovou roli při výhře svého týmu, byl Marek Židlický. Mostecký rodák proměnil v penaltovém rozstřelu rozhodující nájezd a zařídil Minnesotě druhý bod za vítězství 3:2 nad Coloradem. Důležitá výhra udržela hokejisty Wild v těsném kontaktu s postupovou osmičkou, na kterou ztrácejí jeden bod.

Český útočník Aleš Kotalík se poprvé gólově prosadil od příchodu do Edmontonu. Třicetiletý hokejista v penaltovém rozstřelu precizním bekhendovým blafákem oklamal brankáře Chrise Masona a rozhodl o výhře Oilers 2:1 nad St. Louis. Kotalík je v letošním ročníku v nájezdech vysoce úspěšný, když využil sedm z dvanácti. Jeho šikovné ruce udržely Edmonton na sedmé příčce Západní konference s jednobodovým náskokem na první nepostupové místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články