Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Špaček zařídil vítězství Buffala v souboji s Floridou

New York - Český obránce Jaroslav Špaček byl ve čtvrtečním utkání NHL hlavním strůjcem vítězství svého Buffala nad Floridou v poměru 3:1. V souboji o postup do play off Špaček nejprve již ve čtvrté minutě otevřel gólový účet zápasu, když střelou zápěstím překonal svého krajana Tomáše Vokouna v brance Panterů. V 18. minutě si pak připsal asistenci u vítězného gólu na 2:1 poté, co předtím za Floridu vyrovnal Michal Řepík, který byl teprve ve čtvrtek dopoledne povolán z farmy v Rochesteru.

Buffalo tak v tabulce Východní konference na desátém místě ztrácí bod na devátou Floridu a dva body na sedmé New York Rangers a osmou Carolinu. "Byl to zatím nejdůležitější zápas v sezoně. Potřebovali jsme tohle vítězství, abychom se vrátili zpátky do kontaktu s elitní osmičkou," prohlásil kapitán Sabres Craig Rivet. "Ale ještě je ve hře spousta bodů a k postupu do play off vede dlouhá cesta," doplnil Thomas Vanek, který v 58. minutě přidal pojistku v podobě třetího gólu.

Florida předtím měla v třetí třetině šanci vyrovnat ve více než minutové přesilovce pět na tři, ale za 67 sekund vystřelila jen jednou na branku, další tři pokusy hráči Buffala zblokovali. "Ztratili jsme dva důležité body a naopak umožnili soupeři, aby je získal. Takové porážky jsou hodně nepříjemné," přiznal český útočník v dresu Panterů Radek Dvořák.

Gól a asistenci zaznamenal Patrik Eliáš, jenž dovedl New Jersey k výhře 5:2 nad Phoenixem. Se 71 body nejproduktivnější český hráč v NHL svým 27. gólem v sezoně zvýšil ve druhé třetině vedení Devils na 4:1, následně asistoval u páté branky svého týmu, který devátým vítězstvím v řadě na domácím ledě vytvořil nový klubový rekord.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články