Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Pardubice porazily Plzeň a a vedou 3:2

Pardubice - Přesilové hry v dnešním zápase s plzeňským Lasselsbergerem zaručily pardubickým hokejistům vítězství. V pátém čtvrtfinálovém utkání Česká pojišťovna play off O2 porazili 3:0, ujali se tak v sérii vedení 3:2 a mají postupový mečbol. Gólman Ján Lašák byl dnes pro Západočechy nepřekonatelnou překážkou. Rozhodnout mohou Pardubičtí už v pátek v Plzni, Lasselsberger se bude snažit vynutit si nedělní duel na ledě Moelleru.

Pardubice se musely obejít bez svého kanonýra Starého, do sestavy Moelleru se naopak zařadil útočník Koudelka, který posílil Východočechy po vyřazení Hradce Králové v semifinále první ligy. Plzeň už mohla využít centra Kracíka, jehož trápilo zranění kolena a objevil se jen v prvním utkání série.

Místo Starého naskočil do útoku ke Kolářovi a Koukalovi Rákos a nahradil zdravotně indisponovaného střelce dokonale. Ve čtvrté minutě fauloval Koukala při snaze zakončit Tomas a domácí početní výhodu využili už za devět vteřin. Rákos totiž v levém kruhu pro vhazování napřáhl a jeho rána tečovaná hokejkou bránícího Benáka zamířila přesně do levého horního rohu Cháberovy branky.

Plzeň nevyužila šance v mezikruží

Zvýšit mohl v osmé minutě útočník Kolář, který se po Koukalově přihrávce řítil sám na plzeňského gólmana, ale ten zasáhl vyrážečkou. V 11. minutě se ocitl v dobré pozici Zohorna, nezakončil však podle svých představ. Na druhé straně v rohu vystartoval Lašák na Straku, vypíchl mu kotouč a byl rád, že Vlasák z těžké pozice u mantinelu netrefil odkrytou branku. Plzeň měla šance při Koukalově vyloučení, osamocený Vostřák v mezikruží však nezkrotil kotouč a po Dvořákově práci se také nepovedla dorážka Kovářovi.

Lašák se vyznamenal v závěru úvodního dějství. Při podobných situacích se dokázal přesunout, když z pravé strany zakončovali Tomas a pak těsně před sirénou Vostřák. Plzeň se tlačila do zakončení i po přestávce, ale ve 24. minutě Cháberu vyzkoušel z úhlu Tvrdík a potom domácí potrestali Adamského technický přestupek za vyhození puku do hlediště. V 26. minutě se protlačil přes Benáka k zakončení Divíšek a nadvakrát bekhendem protlačil puk do branky.

Pardubicím pomohly přesilovky

Pardubičtí byli při chuti a Divíšek se prosadil dokonce v oslabení do úniku přes Straku, ale faulovaný plzeňským kapitánem Cháberu nepřekonal. Ve 28. minutě přišli hosté o Vlasáka, který opustil led po srážce s Koukalem s bolavými zády.

Navíc domácí využili v 32. minutě i třetí plnohodnotnou přesilovku. Těsně před návratem Pácala na led k tomu ale došlo po sporné situaci. Smrek totiž ztratil puk, když ho hokejkou atakoval Divíšek, a po Bláhově střele pak dorazil do odkryté branky Pivko.

Náskok domácích mohl ještě zvýraznit po přečíslení obránce Píša. V závěru druhého dějství po Strakově přihrávce ztroskotal na Lašákovi opět Vostřák a domácí drželi bezpečný náskok. Navíc v 47. minutě mohl počtvrté inkasovat Chábera, Semorádův blafák ale skončil vedle pravé tyčky. Domácí se ubránili bez větších potíží i při Divíškově trestu a pardubičtí fanoušci ve vyprodané ČEZ Aréně už dlouho před koncem slavili výhru.

Moeller Pardubice - Lasselsberger Plzeň 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Rákos (Koukal, Havíř), 26. Divíšek (Čáslava, Pivko), 32. Pivko (Bláha, Divíšek). Rozhodčí: Husička, Hradil - Bádal, Pouzar. Vyloučení. 6:7. Využití: 3:0. Diváci: 10.020 (vyprodáno). Stav série: 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články