Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mladá Boleslav vyhrála, přesto je nejblíže sestupu

Praha – V prvním kole skupiny o udržení v hokejové extralize zvítězily Znojmo a Mladá Boleslav. Zatímco jihomoravský tým dosáhl vítězství 5:2 nad Kladnem v základní hrací době a soupeři se jim nejvíce přiblížili na rozdíl jednoho gólu, boleslavští mohli slavit až po samostatných nájezdech. Jejich úspěch jim navíc nepomohl z posledního místa tabulky, která vychází z dosavadních extraligových výsledků.

Znojmo využilo bleskového úvodu

Kladno se nechalo zaskočit drtivým nástupem domácích hokejistů. Brankář Kopřiva poprvé kapituloval už po 69 sekundách, když jej překonal Demel. Znojmu k tlaku napomohla po Hořavově vyloučení přesilovka, v jejímž závěru přidal Demel druhou branku. Hosté postupně zvýšili aktivitu, získali i tlak, ale v době jejich největší náporu se podařilo Rýglovi vstřelit třetí branku. Zlepšenou hru Kladna ale vzápětí potvrdili dvěma brankami obránce Trončinský a o sedm minut později i Kalla. Rozdíl pouhé jediné branky ale znojemské hokejisty nerozhodil. Za pouhé dvě minuty se podařilo domácímu Procházkovi na druhý pokus prostřelit Kopřivu a v úvodu třetí třetiny Dopita vybojoval v útočném pásmu kotouč, po jeho přihrávce Erat zvýšil na rozdíl tří branek a do závěru zápasu dodal svému týmu klid. V závěru ještě upravil skóre kladenský Frolík, ale jeho týmu už se nepodařilo utkání zvrátit.

Mladá Boleslav vyhrála vyrovnaný zápas s Mountfieldem

České Budějovice přišly o šanci postoupit do předkola play off až v posledním zápase základní části, proti Mladé Boleslavi však potvrdily, že se jim v zápasech s nováčkem nedaří. Nejhorší tým první části sezony porazil Mountfield již počtvrté z pěti vzájemných zápasů. Mladá Boleslav i díky dvěma povedeným nájezdům Tomáše Sýkora stáhla ztrátu na třinácté Kladno na pět bodů. Oba celky se utkají již v pátek a Bruslařský klub může v domácím prostředí boj o vyhnutí se baráži ještě více zdramatizovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články