Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ke koruně extraligového krále střelců má nejblíže slávista Hruška

Praha - Slávistický útočník David Hruška má kolo před koncem základní části stále nejblíže ke koruně pro krále střelců hokejové extraligy. Dvaatřicetiletý nejlepší kanonýr nejvyšší soutěže ze sezony 2001/02 má na kontě 30 branek a drží si náskok před svými klubovými spoluhráči. Druhý Roman Červenka skóroval osmadvacetkrát, třetí Jaroslav Bednář má na kontě 27 tref, čtvrtý je plzeňský Tomáš Vlasák s 26 góly.

O vítězi kanadského bodování je prakticky rozhodnuto už delší dobu. Suverénní Bednář má na kontě o devět bodů více než druhý Červenka. Bednář stihl v 45 zápasech nastřádat 68 bodů a s 41 asistencemi se stane nejspíš i nejlepším nahrávačem soutěže. Před druhým Janem Peterkem z Třince má náskok pěti přihrávek.

Dvaatřicetiletý Bednář, fenomén letošního ročníku domácí soutěže, za oběma triumfy míří poprvé v kariéře. Červenka má na druhém místě na kontě z 50 duelů 28 tref a 31 asistencí. Třetí Tomáš Vlasák z Plzně nasbíral v 51 utkáních 56 bodů za 26 gólů a 30 přihrávek.

Bednář má s 31 kladnými body také nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech. O sedm plusových bodů méně nasbíral Červenka. Nejhorší je s 23 zápornými body kladenský útočník Radek Bělohlav.

Pozice nejproduktivnějšího obránce patří nadále Martinu Hamrlíkovi ze Zlína, jenž si v 47 utkáních připsal 32 bodů za 11 branek a 21 asistencí. Vítkovický obránce Angel Krstev je se 160 minutami nejtrestanějším hráčem extraligy.

Mezi brankáři vládne stále s úspěšností zákroků 94,20 procenta osmnáctiletý Jakub Sedláček ze Zlína. Nejnižší průměr 2,21 inkasované branky má Jakub Štěpánek z Vítkovic. S pěti čistými konty vévodí extralize litvínovský gólman Jaroslav Hübl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články