Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rusko na LG Hockey Games zdolalo Finy v nájezdech

Stockholm - Hokejisté Ruska předvedli ve svém druhém vystoupení na LG Hockey Games ve Stockholmu dokonalý obrat. S Finskem prohrávali už 0:4, to je však nerozhodilo a nakonec dokázali zvítězit 5:4 po samostatných nájezdech.

Ruští hokejisté
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Sborná napravila nepodařenou druhou třetinu, ve které nejdříve inkasovala třikrát během dvou minut a šesti sekund a pak prohrávala už 0:4, a udržela si těsně po utkání naději na sedmý triumf na turnajích EHT za sebou. Tu jí pak ale sebrala výhra domácího Švédska nad Českou republikou 6:4. Naposledy nevyhráli Rusové v únoru 2007 právě ve Stockholmu.

Finové i přes zaváhání mají po výhře v Praze nad Českou republikou ve svých rukou útok na prvenství v turnaji, který mohou získat nedělním úspěchem proti Švédsku. Výběru kouče Jukky Jalonena se ale ještě více vzdálil případný triumf v evropské tour, když čtyři zápasy před koncem na druhém místě ztrácí na Rusko už osm bodů.

Mistři světa hráli v úvodní třetině dvě přesilové hry, přesto měli lepší možnosti k otevření skóre Finové. Tu největší promarnil v 18. minutě po předchozí kombinaci Hentunena s Pyäräläou Kapanen, který nedokázal usměrnit kotouč do odkryté branky. Vzápětí byli blízko vedení Rusové, ale Michnov trefil jen tyč.

V druhé třetině předvedli Finové brankovou smršť. Ve 23. minutě otevřel skóre v přesilovce Kapanen, za 67 sekund chytrou střelou z levého kruhu pro vhazování zvýšil Komarov a za dalších 59 sekund po zaváhání Rusů skóroval znovu Kapanen. Marnost sborné v této fázi hry dokumentoval ještě v 31. minutě Něprjajev, který tečoval do vlastní branky nahození Koivista z rohu.

Rusové na konci druhého dějství snížili, když gólman Lassila vyjel za branku zachytit nahození Pěrežogina, ale puk se neočekávaně odrazil před prázdnou klec k Rybinovi. To sborné pomohlo. Navíc v 47. minutě nejdříve využil přesilovku Něprjajev a za 24 snížil snížil na 3:4 Ščastlivyj.

Finové promarnili několik možností pojistit výsledek a v narůstajícím tlaku Ruska vyrovnal 66 sekund před koncem běžné hrací doby Afanasenkov. Prodloužení nerozhodlo a v nájezdech se trefil v třetí sérii až šestý exekutor Michnov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články