Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Bek Ptáček opouští Spartu, jde do Budějovic

Praha - Hokejový obránce František Ptáček opouští Spartu a přestupuje do Českých Budějovic. Vedení pražského celku se rozhodlo uvolnit svého nedávného kapitána poté, co se s hráčem nedohodlo na úpravě jeho smlouvy platné do dubna 2010. Generální manažer Sparty Petr Bříza k tomu dnes v oficiální tiskové zprávě uvedl: "Jednání o korekci současné smlouvy probíhala delší dobu a bohužel se nám nedařilo dosáhnout dohody. Do tohoto jednání vstoupily České Budějovice s velkým zájmem o hráčovy služby, což nakonec vyústilo v naše rozhodnutí postoupit se souhlasem hráče v plném rozsahu jeho smlouvu."

 

František Ptáček
zdroj: hcsparta.cz autor: hcsparta.cz

Třiatřicetiletý obránce, který v dresu Sparty debutoval v sezoně 1993/94, opouští pražský tým podruhé v kariéře. V letech 2003 až 2005 hrál za Karlovy Vary, poté se ale vrátil do Sparty a pomohl týmu k mistrovským titulům v následujících dvou letech. V této sezoně nastoupil ke 40 zápasům, ve kterých vstřelil dvě branky a přidal pět asistencí.

Ptáček patřil mezi tváře Sparty

Celkově má na kontě více než 800 utkání a byl jednou z "ikon" Sparty. "Hokejový život s sebou někdy přináší i nutnost nelehkých rozhodnutí. Nejen pro kluby, ale i pro hráče. Přejeme samozřejmě Frantovi, aby se mu v novém dresu dařilo a jsme rádi, že jednání neprobíhalo ve zlé krvi," uvedl Bříza, jenž podle svých slov věří, že by se Ptáček mohl v budoucnosti do Sparty vrátit.

Ptáčkův odchod je již třetí změnou v obranných řadách aktuálně čtvrtého týmu tabulky. V úterý Sparta angažovala Karla Pilaře a následně uvolnila ze svých služeb Alexandrse Jerofejevse.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články