Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Dominik Hašek povede komisi Síně slávy českého hokeje

Praha - Bývalý úspěšný brankář Dominik Hašek se po loňském ukončení aktivní kariéry vrací do hokejového dění. Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) na svém čtvrtečním jednání nabídl hrdinovi olympijských her v Naganu, aby byl předsedou komise Síně slávy ČSLH a Hašek se rozhodl nabídku přijmout.

"Určitě ji přijmu. Ještě jsem nedostal žádné podrobnosti, co to bude obnášet, ale na práci se těším a jsem na ni připravený," řekl Hašek.

Slavný gólman patřil mezi hlavní kritiky výběru prvních 41 členů Síně slávy v rámci oslav 100 let českého hokeje, které proběhly 4. listopadu. Následně vyjádřil zájem podílet se na stanovení pravidel pro její další činnost a zástupci svazu se jej rozhodli oslovit.

Hašek už dříve naznačil, že by chtěl vytvořit komisi, která by určila pravidla, na jejichž základě se bude Síň slávy rozšiřovat a celkově fungovat. Komise, která bude mít vůči ČSLH poradní statut, by měla vzniknout v příštích dnech a s jistotou v ní mimo jiné zasednou Karel Gut, Oldřich Machač, Robert Záruba, Václav Jáchim a Jiří Koliš. "Chci, aby tam byli lidé z Moravy a menších měst. Ne jen z Prahy. Jedná se o výjimečný projekt, proto to chci tak mít," uvedl Hašek.

Síň slávy byla vytvořena při příležitosti loňského stého výročí českého hokeje. Podmínky a pravidla jejího dalšího rozšiřování by měly být známé až za několik měsíců.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články