Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hokejové juniory čeká na úvod MS obhájce titulu Kanada

Ottawa - Hokejisté pořádající Kanady budou pro české juniory první překážkou na cestě za ukončením čtyřletého čekání na medaili z mistrovství světa hráčů do 20 let. Český tým již zná své konečné složení, kapitána i brankáře, jenž turnaj zahájí, proti němu však bude stát obhájce titulu a hlavní favorit šampionátu. Zápas začne v sobotu v 1:30 SEČ.

Z výběru trenérů Marka Sýkory a Zdeňka Motáka po kempu v Kanadě vypadla při závěrečném zúžení kádru pětice hráčů - obránci Jiří Jebavý, Jakub Kania, Vladimír Roth a útočníci Andrej Nestrašil s Romanem Maliníkem. 

Trenér Marek Sýkora má již jasno o tom, kdo bude nosit na dresu kapitánské "céčko". "Kapitánem bude David Štich," uvedl Sýkora. Asistenty obránce týmu Saint John ze zámořské QMJHL budou další bek Martin Parýzek z Ottawy (OHL) a vítkovický útočník Ondřej Roman. Z brankářů dostane na úvod proti Kanadě důvěru Romanův spoluhráč z Vítkovic Tomáš Vošvrda. "Neurčujeme týmovou jedničku a dvojku, ale Vošvrda bude chytat na úvod," podotkl Sýkora.

Musíme hrát aktivně, tvrdí trenér Sýkora

Plánem na to, jak se v souboji s Kanadou pokusit o úspěšný výsledek, je podle Sýkory aktivní hra od samého začátku. "Začít hrát jen obranný hokej by bylo cestou do záhuby. Chceme hrát rovnocenný zápas a co nejdéle držet vyrovnaný stav. Musíme se dobře připravit na to, že Kanada začne prvních pět až sedm minut ohromným tlakem plným střetů. V utkání chceme nasadit všechny hráče, aby se zátěž rozložila na celý tým," uvedl Sýkora.

Cesta k medailovému zisku vede přes postup ze skupiny, který je také základním cílem českých juniorů. Vítězové skupin jsou nasazeni rovnou do semifinále, mužstva z druhých a třetích míst spolu svedou čtvrtfinálové boje. "Troufáme si a chceme daleko. Základním cílem je však postup ze skupiny. Chceme to brát krok za krokem a pak zamířit co nejvýš," zakončil Sýkora.

Program českého týmu v základní skupině:

Sobota 27. prosince: 
01:30 Kanada - Česká republika. 
     
Pondělí 29. prosince: 
01:30 USA - Česká republika. 
     
Úterý 30. prosince: 
21:30 Česká republika - Německo. 
     
Středa 31. prosince: 
21:30 Česká republika - Kazachstán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články