Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rusové potvrdili prvenství vysokou výhrou nad Švédy

Moskva - Hokejisté Ruska vyhráli i třetí zápas na turnaji Channel One Cup, když jednoznačným poměrem 6:2 porazili Švédsko. Domácí výběr Vjačeslava Bykova dnešní výhrou potvrdil prvenství na druhém podniku série Euro Hockey Tour a zároveň své celkové vedení v soutěži, zatímco Tre Kronor pořadí uzavírají. Turnaj zakončí odpolední utkání o druhou příčku, o kterou se naši hokejisté utkají s Finskem.

Ruští hokejisté
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Rusové před plným hledištěm Megasport Areny toužili po dalším vítězství a začali aktivně od úvodního buly. Vynutili si záhy faul Anderssona, zamkli Švédy před gólmanem Backlundem, ale na gól museli ještě čekat. Dočkali se v 18. minutě, kdy ujel v oslabení Michnov, protlačil se až před Backlunda a po precizním blafáku zasunul kotouč za jeho záda.

Druhý gól přidal devět vteřin poté, co se zápas zlomil do své druhé poloviny, při přesilovce Těreščenko. Ve 35. minutě mohl zvýšit Zaripov, v samostatném úniku však Backlunda střelou po ledě nepřekonal. Rusové se přesto vedení 3:0 do druhé přestávky dočkali. Na trestnou lavici usedli krátce po sobě Akerman s Petraskem, domácí měli před sebou minutu dvojnásobné přesilovky, ale Aťjušovovi stačilo ke gólu devět vteřin.

Čtvrtý úspěch s chutí hrajících Rusů přidal jen 28 vteřin po zahájení třetí části hry Zaripov a po chvilce bylo definitivně rozhodnuto, neboť na 5:0 zvýšil Mozjakin. Švédové už se dočkali pouze korekce hrozivého skóre, které se nakonec zastavilo na poměru 6:2. Rusové tak na mezinárodní scéně vyhráli 22. zápas za sebou.

Rusko - Švédsko 6:2 (1:0, 2:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 18. Michnov, 31. Těreščenko (Proškin, Morozov), 40. Aťjušov (Mozjakin, Zinovjev), 41. Zaripov (Nikulin, Morozov), 42. Mozjakin (Sušinskij), 53. Kuljaš (Michnov, Ščastlivyj) - 50. Eriksson (Akerman, Fransson), 55. Eriksson (Omark, Harju). Rozhodčí: Minář, Šindler (oba ČR) - Birin, Medvěděv (Rus.). Vyloučení: 7:10. Využití: 3:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 14 000

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články