Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

České Budějovice vyhrály na nájezdy na ledě trápící se Slavie

Praha - Hokejisté Českých Budějovic vyhráli v dohrávaném zápase 27. kola extraligy na ledě pražské Slavie 4:3 po samostatných nájezdech. O první výhře Jihočechů nad úřadujícími mistry rozhodl Milan Gulaš, jenž jako jediný svůj pokus proměnil. Na straně Slavie tentokráte neuspěl specialista Jaroslav Bednář.

Pražský tým tak pokračuje v nevýrazných výkonech. Od začátku listopadu získal pouze v jednom zápase tři body. Většinu zápasů však odehrál na kluzištích soupeře, z předešlých deseti duelů nastoupil v domácí O2 Areně jen jednou.

Oslabeni byli domácí i hosté

Jihočeši se v Praze vedle dlouhodobých marodů představili bez svého nejproduktivnějšího hráče Kůrky, nenastoupil ani Melichárek, jenž již do 27. kola v jiném týmu zasáhl. Oslabena byla i Slavia, které vedle juniorských reprezentantů nově chyběl i Tomica. Kouč Růžička tak měl k dispozici jen tři levá křídla, která točil v sestavě. 

Již po 28 sekundách mohl otevřít skóre domácí Bednář, ale Kovář jeho sólový nájezd chytil. Při přesilovce Slavie byl blízko první brance hostující Gulaš, ale i Svoboda byl připraven. Pokus nového člena první formace Českých Budějovic předznamenal nápor hostů. Otevřít skóre mohli Horák a Hudec, ale prosadil se až ve 12. minutě Duda. Bývalému hráči Slavie sice při zakončení nejprve utekl puk, ale stihl jej získat zpět a překonat Svobodu.

Slavia bleskurychle vyrovnala

Z vedení se však Mountfield neradoval dlouho. O 62 sekund později pohotový Vondrka dokončil Červenkovu akci a bylo vyrovnáno. Následně se po přečíslení dva na jednoho mohl prosadit Micka, ale netrefil ideálně puk. Přesnou koncovku neprokázal ani Mertl po přihrávce aktivně hrajícího juniora Horáka. 

Mnohem lepší zakončení předvedl po 38 sekundách druhé třetiny Žižka, který si sjel na zadní tyč a zužitkoval přesnou Bednářovu přihrávku. Ve 28. minutě se hosté po Gulašově individuální akci radovali z vyrovnání, ale rozhodčí Hradil po konzultaci s kolegou u videa gól neuznal. Ideální příležitost přidat třetí branku měli domácí při stosekundové přesilové hře čtyři na tři, ale Kovář byl pozorný a poradil si i s nejnebezpečnější střelou Červenky.

Pražané byli aktivnější

Hned po skončení přesilovky se navíc Jihočechům podařilo vyrovnat. Bezprostředně po návratu z trestné lavice se dostal do úniku Gřegořek a svůj nájezd s jistotou zakončil. Závěr druhé části patřil domácím, kterým se nakonec podařilo dostat opět i do vedení. Kováře překonal po samostatné akci Sloboda, jenž si tak připsal první branku v sezoně. 

Slavia byla i ve třetí třetině nadále mírně aktivnější a snažila se kontrolovat hru. Svěřenci kouče Bokroše tak neměli příliš šanci vyrovnat stav duelu. Pojistit výhru Slavie mohl v 54. minutě osamocený Bednář, při zakončení ale zlomil hůl. O minutu později to domácí hodně mrzelo. Poživilova tečovaná střela totiž skončila za Svobodovými zády a muselo se prodlužovat.

Rozhodující nájezd proměnil Gulaš

Ani v nastavené pětiminutovce se zápas nerozhodl, a tak ke slovu přišly samostatné nájezdy. Zatímco Slavia podobnou koncovku absolvovala už podesáté v sezoně, Budějovice teprve popáté. Menší zkušenost jim ale nakonec nevadila. Jediným úspěšným exekutorem byl Gulaš, Kovář pochytal všechny tři pokusy Slavie. Nepřekonal jej ani Bednář, jehož střela skončila mimo tři tyčky.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články