Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Slavia v Karlových Varech smazala tříbrankové manko, přesto prohrála

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů porazili v repríze finále minulého ročníku extraligy pražskou Slavii 5:3 a po třech duelech naplno bodovali. Energie měla duel dobře rozehraný a po dvou třetinách vedla 3:0, poté ale stejně jako v pátek v Litvínově o svůj náskok rychle přišla. Tentokráte se však Západočeši dokázali po rychle inkasovaných gólech otřepat, získali zpět vedení a při power play soupeře svou výhru potvrdili.

Utkání Karlovy Vary-Slavia
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Zápas, kterému předcházela oficiální oslava 1000. startu obránce Řezníčka v domácí nejvyšší soutěži, začal hned v první minutě šancí domácího Skuhravého. Při vyloučení domácího Němce, nepřekonal ve čtvrté minutě v bezprostřední blízkosti Mensatora hostující Bednář. Další minuty zápasu probíhaly bojem o střední pásmo bez výraznějšího zakončení.

Až v osmé minutě nebezpečně vypálil domácí Hanzlík, Svoboda však střelu vyrazil levým betonem. Po Proškově přihrávce jel na Svobodu sám Zucker a střelou nad lapačku nedal strážci slávistické svatyně šanci. Druhý gól mohl v přesilovce přidat Skuhravý, ale ani na dvakrát nepropasíroval puk za Svobodova záda. Přesilovou hru domácí sehráli velmi dobře, obránce Mudroch se krátce po sobě ocitl ve třech brankových šancích.

Karlovy Vary vedly po dvou třetinách 3:0

Po obdržené brance sevřeli hosté domácí v jejich obranném pásmu, ale bez střeleckého efektu. Druhou třetinu začali domácí přesilovou hrou čtyři na tři a následně hráli dokonce v pěti proti třem. Druhý gól ale vstřelit nedokázali. Ve 24. minutě ale jejich vedení zvýšil Dobroň. Navíc o 40 vteřin později překvapil Svobodu střelou na zadní tyč Pech.

Slavia kontrovala střelou Micky, ale jen do Mensatorovy masky. Stejný hráč ve 30. minutě nastřelil tyč branky domácích. Domácí se snažili hlídat vypracovaný tříbrankový náskok, ale ve 47. minutě se podařilo snížit Jelínkovi a v 50. minutě snížil na 2:3 Kadlec. Navíc následně byl vyloučen Melenovský a hosté bleskově vyrovnali.

Kouč Energie Paleček si vzal oddechový čas a tentokráte se mu podařilo vrátit svůj tým zpět do zápasu. V 54. minutě po nahrávce Skuhravého zpoza branky nekompromisní střelou mezi kruhy přiklonil misky vah na stranu domácích Košťál. Hosté v závěru odvolali gólmana, pawer play ale nevyužili. Účet zápasu naopak uzavřel kapitán Karlových Varů Skuhravý.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články