Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hokejová dvacítka zahájila v Letňanech závěrečné soustředění

Praha - Čeští reprezentační hokejisté do 20 let zahájili v neděli večer v Praze-Letňanech závěrečné soustředění před cestou do Kanady, kde je na přelomu roku čeká světový šampionát. Trenér Marek Sýkora se svým asistentem Zdeňkem Motákem neměli kvůli pokračující O2 extralize k dispozici kompletní sestavu hráčů z domácích soutěží, z nominace navíc vypadl obránce Michal Kempný.

Hokejová branka
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Český tým již večer trénoval. Na ledě však chyběli brankáři Dominik Furch z pražské Slavie a Jakub Sedláček ze Zlína, třinecký zadák Jakub Kania a vítkovičtí forvardi Petr Strapáč a Ondřej Roman. "Všichni dorazí buď ještě večer, nebo hned ráno," ujistil generální manažer Petr Míšek.

V Letňanech se ale neobjevil ani Kempný z brněnské Komety, který se trenérům omluvil kvůli zranění. "Z nominace definitivně vypadl. Je to jednoduché, o nominaci nemůže bojovat hráč, který není zdravotně v pořádku. Potřebujeme hráče, kteří jsou naprosto fit," řekl kouč Marek Sýkora.

Až do středy čeká hráče dvoufázový trénink. "Ve středu je pak na programu tréninkový zápas s juniorkou Slavie," přiblížil Sýkora. Své svěřence bude připravovat hlavně na poslední fázi přípravy v zámoří. "Bude to taková průprava na situace, které pak budeme narychlo trénovat od 16. do 23. prosince v Bramptonu," vysvětlil Sýkora.

Pražský kemp zakončí mužstvo ve čtvrtek dopoledne. "To nás čeká trénink a následně rozchod. Poté oznámíme užší nominaci a v neděli se pak potkáme s třináctkou nominovaných hráčů ve Slaném. V pondělí ráno pak následuje odlet do Kanady," nastínil Sýkora.

Konečná nominace české juniorské reprezentace včetně hráčů ze zámoří bude oznámena 23. prosince po přípravném duelu se Švédy. Úvodní utkání na MSJ čeká Česko o tři dny později, kdy se utká s obhájci titulu z Kanady.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články