Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Mladoboleslavští otočili zápas proti Kladnu a vyhráli na nájezdy

Mladá Boleslav - Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 30. kole extraligy Kladno 3:2 po samostatných nájezdech. Domácí sice prohrávali již 0:2, ale dokázali vyrovnat a poté uspět i v rozhodujících nájezdech. Pomohla jim k tomu i změna brankáře, když Cháberu od třetí série nahradil Šindelář a už neinkasoval.

V brance domácích se po čtyřzápasové pauze zaviněné zdravotními problémy objevil Chábera a hned v první minutě si připsal několik úspěšných zákroků. Otevřít skóre mohl ale i jeho spoluhráče Tomas, který se na konci první minuty dostal do gólové šance. Stav v Metrostav aréně se ale měnil až v páté minutě, kdy Tomajko bleskově využil přesilovou hru. Kladenským ani nevadilo, že v jejich sestavě chyběl jeden z klíčových mužů jejich početních výhod Martin Procházka. 

Mladoboleslavští se po inkasovaném gólu snažili vyrovnat, ale naráželi na připraveného Kopřivu. Své příležitosti neproměnili postupně Tomas, Boháč a v přesilové hře Handlovský s Boháčem. V závěru první části ale zvonily tyče u Cháberovy branky. Nejprve ji trefil Čurilla, poté Steiler a nakonec i Hájek. Po jeho střele od modré se zdálo, že puk skončil v brance, ale rozhodčí Minář nepřehlednou situaci v přerušené hře konzultoval s kolegou u videa a gól neuznal. 

Domácí i nadále bojovali, ale často bylo vidět, že jim chybí hokejové umění. Fanoušci v hale tak moc pohledný hokej nesledovali. Ve 32. minutě je navíc nepotěšil Diviš, který pohotově dorazil Nádašdiho střelu a hosté vedli 2:0. Při Sýkorově vyloučení mohl nejprve přidat třetí gól Kalla, ale Cháberova lapačka byla rychlejší. 

Poté se na druhé straně do úniku dostal Boháč. Sice ho nedokázal zakončit brankou, Hájek jej fauloval a v následné přesilovce Mladá Boleslav přece jen snížila. Kopřivu poprvé překonal Sýkora. A domácí málem odcházeli do kabin ještě radostněji. Vyrovnat mohl Tomas, ale neuspěl ani s opakovaným pokusem. 

Kouč aktuálně posledního celku soutěže Šejba se pokusil zlepšit výkon svého celku stažením hry jen na tři formace a jeho svěřenci si opravdu vytvořili převahu. Kladenský obrana i díky vynikajícímu Kopřivovi ale dlouho odolávala ataku domácích. 

V závěru normální hrací doby byl vyloučen Pavlas a poté, co Král nedokázal vyrovnat při klasické přesilovce, vzal si Šejba oddechový čas a následně odvolal Cháberu. A Boleslav převahu šesti proti čtyřem využila, když se podruhé prosadil Sýkora. 

Stejně jako v předešlém vzájemném zápase těchto soupeřů se tak muselo prodlužovat. V nastavené pětiminutovce mohli rozhodnout hosté, kteří hráli přesilovku čtyři na tři. Chábera však udržel domácím šanci na dva body. V nájezdech se mu už tolik nedařilo, když jej překonali Bělohlav a Kalla. Šejba ale poté místo něj poslal do hry Šindeláře, jenž se už překonat nenechal. A protože na Kopřivu vyzrál Barinka a poté dvakrát Nouza, vyhráli po čtyřech sériích penalt domácí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články