Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pardubice potřetí v sezoně porazily Liberec, nyní na nájezdy

Liberec - Hokejisté Pardubic i potřetí v sezoně porazili Liberec, tentokrát v předehrávaném utkání 29. kola 6:5 po samostatných nájezdech. Duel na severu Čech rozhodl slovenský útočník Rastislav Špirko, který dnes oblékl dres Pardubic poprvé. Liberec tak doma prohrál po sérii pěti výher, poprvé pod vedením trenéra Filipa Pešána.

Domácím se vydařil vstup do utkání. Již po 56 vteřinách překonal Lašáka v brance Pardubic Šimánek a Tygři vedli. Vyrovnat mohl v páté minutě Špirko, ale prosadil se opět Liberec, a dokonce ve vlastním oslabení. Při Harantově vyloučení ujel Nedvěd a střelou nad rameno slovenského gólmana zvýšil vedení Severočechů. 

O získané vedení však Liberec rychle přišel. V rozmezí 124 vteřin překonali Fikrta, jenž počtvrté za sebou nastoupil místo jedničky Hniličky, Starý a útočník Kolář. Nejprve v brance domácích skončila tečovaná rána Čáslavy, poté Fikrta zaskočila střela z prostoru pravého kruhu pro vhazování. Mezitím ještě spálil svou šanci agilně hrající Špirko. 

Branková přestřelka pokračovala i v druhém dějství a domácím opět patřil úvod. Již po 40 vteřinách překonal Lašáka pohotovou dorážkou Nedvěd. Podruhé v zápase mezi střelce se ale zapsal i Starý, jenž střelou z úhlu překvapil Fikrta a opět vyrovnal. 

Při Moravcově vyloučení se mohl hned dvakrát v oslabení prosadit Bartovič, ale vždy trefil pravou tyč. Tygři nakonec udeřili v přesilovce, vyloučení Starého ukončil již po pěti vteřinách Harant přesnou střelou od modré. 

Ani tentokrát se však Liberec neradoval dlouho. O dvacet vteřin později to bylo po Klejnově střele 4:4. Místo Fikrta se poté v brance domácích objevil Hnilička, jenž se začal rozcvičovat již po třetím gólu hostů. 

V třetí třetině se sice domácí neprosadili v úvodních vteřinách, přesto se
jim i tentokrát podařilo rychle se dostat do vedení. Náskok Liberci znovu
získal v 42. minutě pohotově dorážející Blatný. Hosté mohli vyrovnat v 23 vteřin dlouhé výhodě pěti proti třem, ale domácí se i díky pozornému Hniličkovi ubránili. 

Nakonec se ale i tentokrát podařilo Východočechům vyrovnat, když využili sedmou přesilovou hru. Hniličku prostřelil z ideální pozice mezi kruhy Somík. Severočeši poté měli šanci duel několikrát rozhodnout, Lašáka ale v normální hrací době již nepřekonali. Muselo se tak prodlužovat, ani v nastavené pětiminutovce ale gól nepadl, a tak ke slovu přišly závěrečné samostatné nájezdy. 

Dva body nakonec získali hosté. Ve čtvrté sérii o jejich výhře rozhodl druhým proměněným nájezdem Špirko. Liberec tak prohrál i páté samostatné nájezdy v této sezoně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články