Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hokejisté Slavie prohráli s Curychem a v Lize mistrů končí

Praha - Hokejisté Slavie Praha do semifinále Ligy mistrů nepostoupili. Čeští extraligoví šampioni prohráli v rozhodujícím utkání základní skupiny 1:5 doma s Curychem a v tabulce skončili na druhém místě právě za svým dnešním soupeřem. O finále si tak zahrají švýcarští Lions.

Zápas mezi Slavií a Curychem
zdroj: ČTK autor: ČTK

Domácí Slavia, v jejíž sestavě nechyběl útočník Bednář laborující s poraněným mezižeberním svalem, byla v úvodní třetině o něco aktivnějším týmem. Do vedení ji mohl poslat zadák Kadlec, který si na začátku páté minuty vybruslil do střelecké pozice mezi kruhy, ale hostující gólman Sulander dokázal jeho nebezpečný pokus se štěstím vyrazit.

Krátce na to našel Beránek v dobré pozici na brankovišti Tomicu, ani on však na Sulandera nevyzrál. Následovala přesilovka Pražanů, v níž sice Slavia uzamkla svého soupeře v jeho obranném pásmu, ale dvě dělovky Nováka gól nepřinesly; jedna proletěla těsně vedle levé tyče, druhou pokryl Sulander. Čím dál více se osmělovali i hosté a nakonec šli do vedení oni. 

Přísné vyloučení Kolaříka, který na půlící čáře vypíchl soupeři v pádu kotouč, potrestal v úvodu 15. minuty Trudel. Obrana červenobílých ho nechala zcela osamoceného mezi kruhy a útočník Lvů zamířil přesně pod horní tyčku, což potvrdil také videorozhodčí. Vyrovnat mohl vzápětí Micka, i on ale ztroskotal na Sulanderovi. 

Ve druhém dějství Slavia přeřadila ještě o jeden rychlostní stupeň výše a začala švýcarského mistra výrazně přehrávat. Ve 23. minutě zahrozil Curych, v přesilovce těsně minul Sejna, ale prakticky celý zbytek druhé části patřil domácím. Několik velkých šancí však zůstalo nevyužito, tu vůbec největší měl před hostujícím brankovištěm Růžička, ale střela mu nesedla a puk se k Sulanderovi doslova doplazil. Po přečíslení tří na dva našel Bednář ideálně Červenku, toho však vychytal Sulander. 

Střeleckou smůlu a nemohoucnost nakonec zlomil poněkud náhodný gól. Ve 37. minutě podržel Kadlec kotouč na modré čáře, z otočky nahodil puk na hostující svatyni, před níž ho Jelínek pohotově sklepl na Sulanderova záda. Vzápětí mohl Curychu vrátit vedení Pittis, ale Svoboda si poradil. Vystrašil ho i Monnet, ten však mířil těsně mimo. A protože se svou tečí neuspěl ani Bednář, byl stav po druhé části 1:1.   

Také úvod třetí dvacetiminutovky patřil svěřencům Vladimíra Růžičky, své šance však nedokázali využít a soupeř je za to potrestal. Tomicovu prudkou přihrávku před poloprázdnou branku minul Bednář, při dalším střídání druhé formace si oba hráči své pozice vyměnili, ale se zcela stejným výsledkem. Tlak Slavie však na konci 47. minuty ukončil Gardner, který nijak nebezpečnou střelou zcela zaskočil gólmana Svobodu. 

O pouhých 38 vteřin později bylo s domácími ještě hůře. Pražané se zjevně ještě neoklepali z předchozího šoku a špatně pokrytý Alston zvýšil na 3:1 pro Curych. Jiskru postupové naděje mohl vykřesat v 56. minutě Hruška, ze svých dorážek však nastřelil pouze tyč. Zklamané Pražany poté dorazili v samém závěru Gardner a Alston. 

Český zástupce tak ukončil své účinkování v soutěži s příjmem ve výši 450 tisíc euro v součtu za startovné a tři dosažená vítězství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články