Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Litvínov prohrál v Třinci, ale extraligu dále vede o dva body

Třinec - Hokejisté Třince porazili ve 28. kole extraligy Litvínov 6:4 a bodovali tak v šestém utkání za sebou. Domácí otočili vývoj zápasu v závěru druhé třetiny, kdy v rozmezí 129 vteřin vstřelili tři branky. Při power play hostů poté zpečetil vítězství Třince Malec. Severočeši jsou ale i přes dnešní nezdar v čele soutěže.

Werk Aréna prožila další zápas s bláznivou zápletkou. Už po necelých dvou minutách byli gólmani zbaveni neprůstřelnosti. Hübl udeřil hned z první vážnější akce Litvínova a při signalizovaném vyloučení přehodil Čechmánka. Oceláři zareagovali střelhbitě: Hampl si efektně položil Fraňka na led a blafákem napnul síťku.

Litvínovu pomohly chyby v ocelářské obraně

A ofenzívy dále na ledě vládly. Hlavně Peterek zásoboval spoluhráče gólovými pasy jako na zlatém podnosu, ale Martynek ztroskotal na gólmanovi a Květoně před zakončením do prázdné klece zezadu povalil na led jeden z litvínovských zadáků.

Hosté profitovali z individuálních chyb v třinecké defenzívě. Vedení znovu na stranu Severočechů strhl ve 24. minutě Heinisch, a když Polák kontroval jen ranou do tyče, sehráli hosté brilantně přečíslení tři na jednoho, které zakončil Hübl.

Třinec svoje šance dlouho marnil ve velkém. Výjimkou byl Peterek, který na sebe vzal roli střelce a v 30. minutě snížil na 2:3. Jenže Balej pak po faulu Waltera na Květoně nevyužil ani trestné střílení a Moravec po sólu trefil tyčku. Přesto domácí tlak v závěru druhé části přerostl v drtivou kanonádu. Paradoxně ji spustil gól litvínovského Heinische, který využil další z chyb v třinecké obraně.

Góly na konci druhé třetiny zvrátily zápas v třinecký prospěch

Náskok 4:2 však lídr tabulky ztratil za 129 sekund. Polanský po obratném manévru Květoně zblízka zavěsil pod horní tyčku, Gureň se o 49 vteřin protáhl středem kluziště a švihem nedal Fraňkovi šanci. Obrat dovršil jedenáct sekund před přestávkou Polák, který v přesilovce z brankoviště doklepl za brankovou čáru tečovaný pokus Baleje.

I v závěru byli Oceláři aktivnější, ale po gólové explozi opět propadli střelecké nemohoucnosti a výhru nebyli schopni pojistit šestým gólem. Také na to téměř doplatili, Jánský se ocitl v 51. minutě sám před Čechmánkem, který ještě ramenem puk vytěsnil na břevno. Lídr už 131 sekund před koncem odvelel Fraňka na střídačku, vytvořil si jednu nepřehlednou skrumáž, ale pak kuriózně inkasoval, když Malcův odpal z vlastního obranného pásma se ve středním pásmu odrazil od mantinelu a doklouzal do prázdné branky.

Výsledek:

Oceláři Třinec - Litvínov 6:4 (1:1, 4:3, 1:0)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články