Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hokejovou reprezentaci by přece jen měl vést Říha, se svazem se údajně dohodl na spolupráci

Novým trenérem hokejové reprezentace by se nakonec měl skutečně stát Miloš Říha. Výkonný výbor českého svazu sice nástupce Josefa Jandače jmenuje až na zasedání 7. června, podle zdrojů deníku Sport se však předseda svazu Tomáš Král s devětapadesátiletým koučem minulý týden dohodl na spolupráci. O Říhově příchodu jako o hotové věci psal už v průběhu MS v Dánsku deník Blesk, vedení svazu ale tehdy informovalo o tom, že Říha je pouze jedním ze tří kandidátů.

Miloš Říha
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Na místo po Jandačovi, který skončil po nedávném mistrovství světa a má namířeno do KHL do Magnitogorsku, jsou tři kandidáti. Kromě Říhy, jenž je jako jediný bez angažmá, jsou na seznamu také trenér Liberce Filip Pešán a kouč Třince Václav Varaďa. Vítězný návrh musí získat od členů výboru minimálně šest hlasů z jedenácti.

Říha je bez práce od loňského října, kdy skončil ve Slovanu Bratislava. V Kontinentální lize trénoval také ruské kluby Chimik Voskresensk, Spartak Moskva, Petrohrad, Omsk a Atlant Mytišči, který dovedl v roce 2011 do finále.

Předtím získal dvakrát stříbro v české extralize s Pardubicemi a Slovanu Bratislava pomohl ke dvěma slovenským titulům v letech 2002 a 2005.

Mezi kandidáty byli také Martin Straka z Plzně a Libor Zábranský z Brna, oba však národní tým odmítli kvůli vytížení v klubech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články