Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zlín si veze dva body ze západu Čech, porazil v nastavení Plzeň

Plzeň - Hokejisté Zlína vyhráli ve 27. extraligovém kole na ledě Plzně 2:1. V nepříliš pohledném utkání padly dvě branky hned v prvních dvou minutách a poté se na další trefu čekalo až do prodloužení, v němž zajistil hostům bonusový bod Martin Záhorovský.

Domácí klub se před utkáním rozloučil s Vampolou odcházejícím do ruské Ufy a pogratuloval současnému trenérovi reprezentační dvacítky a dlouholetému plzeňskému hráči a kouči Marku Sýkorovi k šedesátinám. 

Záhy po zahájení hry přihrál Fabuš v obranném pásmu Zlína ideálně Strakovi, který osamocen u levé tyče pohodlně zakončil do odkryté branky. Z vedení se však domácí těšili jen minutu, neboť poté dorazil Linhartovu střelu za záda bezmocného brankáře Málka Kubiš. 

Vyrovnávací gól plzeňskými hráči neotřásl a nadále se tlačili do ofenzívy. Po chybě Hamrlíka jeli dokonce v přečíslení tři na dva, Fabušovu střelu ale pohotově vyrazil ramenem gólman Sedláček. Hosté přežili i minutu trvající dvojnásobné oslabení a naopak v závěru úvodní třetiny ve vlastní přesilovce řádně protáhl Málka z levého kruhu bez přípravy zakončující Galvas. 

Do prostřední části vstoupili lépe hosté, když se usadili ve své útočné třetině. Málek ale dokázal po předchozím zaváhání vyrazit Balánovu dorážku a vzápětí se stihl včas přesunout také proti střele Pšurného. Domácí se marně snažili přejít přes hosty velmi dobře střežené střední pásmo, a tak se často uchylovali k nahazování kotoučů na zadní mantinel. S touto variantou si ale Zlínští dokázali poradit. 

Poté obě mužstva sehrála mizerně dvě přesilové hry, přesto se mohlo měnit skóre. Ve vlastním oslabení totiž ujel Kubiš, tváří v tvář Málkovi ovšem vystřelil mimo. V závěru druhé třetiny domácí znervózněli, začali chybovat v rozehrávce a hosté vycítili šanci. Nedokázali ale nabídnuté možnosti využít. 

Ve třetí třetině hráli oba soupeři na jistotu, k vidění byla rozháraná hra s množstvím nepřesných přihrávek. Příliš vzruchu nepřinášely ani přesilovky. Nejblíže vítězné trefě byl Vlasák, jeho střelu z bezprostřední blízkosti vyrazil Sedláček se štěstím lapačkou. V závěru normální hrací doby hráči Lasselsbergeru zabrali a dostali hosty pod tlak. Sedláček ale zlikvidoval teč Fabuše a další střely zblokovala pozorná obrana.

Následovalo prodloužení, v němž domácí hráli přesilovou hru. Tu nezužitkovali, když Strakovu střelu bez přípravy zastavil Sedláček. Po odpykání svého trestu naopak lehkou střelou překvapil Málka z trestné lavice se vracející Záhorovský. Hosté si tak připsali teprve druhou letošní výhru z kluzišť soupeřů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články