Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vydá se Sparta cestou zahraničního kouče? Klub jedná s Němcem Kruppem

Je legendou německého hokeje, vedl reprezentaci a letos došel s Berlínem až do finále ligy. Od nového ročníku by Uwe Krupp mohl otestovat, jaké je koučovat v Česku. O dvaapadesátiletého trenéra se zajímá pražská Sparta, která potvrdila jednání. 

Uwe Krupp
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: nordphoto

"Ve čtvrtek teprve skončilo finále německé ligy, v němž Berlín prohrál až sedmý zápas s Mnichovem a zůstal tak jednu výhru od titulu. Do té doby nebylo fér jakékoliv spekulace komentovat. Nyní mohu potvrdit, že Sparta má obrovský zájem trenéra Kruppa získat a je v kontaktu s agenturou, která ho zastupuje," řekl tiskový mluvčí Sparty Tomáš Zetek.

Tradiční pražský klub po neúspěšné sezoně, která vyvrcholila výpraskem 0:3 na zápasy v předkole play-off proti Liberci, hledá optimální složení nového realizačního týmu. A dvaapadesátiletý rodák z Kolína nad Rýnem Krupp, o jehož chystaném příchodu informoval deník Sport, je jednou z variant.

"Oficiálně ale zatím k podpisu kontraktu nedošlo, o případných posunech v jednání obou stran bude klub informovat fanoušky i média," dodal Zetek.

Jisté je, že na střídačce už nebude pokračovat František Výborný, který tým vedl v závěru sezony společně s Radimem Rulíkem, Jaroslavem Nedvědem a Martinem Janečkem. Až na základě složení realizačního týmu se bude podle všeho řešit podoba kádru, který opět dozná velkých změn.

Krupp hrál dlouhodobě v NHL. Za Buffalo, New York Islanders, Québec/Colorado, Detroit a Atlantu nasbíral celkem 729 startů v základní části a 281 bodů za 69 branek a 212 gólů, v play-off pak přidal v 81 duelech 29 bodů (6+23) a v roce 1996 slavil s Coloradem zisk Stanley Cupu.

Výborné renomé už si však stihl vydobýt i jako trenér. V letech 2005 až 2011 vedl německou reprezentaci, později mezi německou elitou Kolín a naposledy Berlín, kde mu po sezoně končí smlouva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články