Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vegas dalo San Jose "sedmičku", Pittsburgh otočil střetnutí s Washingtonem

Lépe už začít ani nemohli. Hokejisté Las Vegas vstoupili do druhého kola play-off NHL dominantním výkonem. Na domácím ledě smetli San Jose 7:0 a ani v pátém duelu letošních vyřazovacích bojů nenašli přemožitele. Brankář Marc-André Fleury udržel třetí čisté konto. V druhém střetnutí Pittsburgh otočil duel s Washingtonem, v němž prohrával 0:2, a nakonec slavil výhru 3:2.

Radost hokejistů Las Vegas
zdroj: REUTERS autor: Stephen R. Sylvanie

Capitals narazili na Pittsburgh ve druhém kole už třetí rok po sobě. V obou případech se z postupu radovali Penguins, kteří následně dokráčeli ke Stanley Cupu. Washingtonu se výborně povedl začátek duelu, když Alexandr Ovečkin vyslal Jevgenije Kuzněcova do samostatného úniku a ruský centr po 17 vteřinách hry otevřel skóre.

Rozuzlení duelu si oba týmy ponechaly do závěrečné části. Pittsburgh opět nezachytil úvod třetiny a po 28 sekundách inkasoval. Ovečkin vyřešil přečíslení dva na jednoho přesnou střelou nad lapačku Matta Murrayho a připsal si 100. bod v play-off v kariéře.

Penguins otočili utkání třemi brankami mezi 43. až 48. minutou. Nejprve tečoval Patrice Hörnqvist nahození obránce Justina Schultze. "Jeho branka nás nakopla," přiznal kapitán Pittsburghu Sidney Crosby. Poté Guentzel od útočné modré našel na pravém kruhu Crosbyho, který se trefil z první mezi Holtbyho betony. Obrat dokonal Guentzel, jenž Crosbyho pokus od mantinelu usměrnil tečí do sítě.

"Skvěle se doplňujeme. Sid vám všechno usnadňuje a vytváří hodně prostoru a toho se snažíte využít," popsal spolupráci s trojnásobným vítězem Stanley Cupu Guentzel. Třiadvacetiletý Američan, který se před rokem díky 13 brankám stal nejlepším střelcem nadstavbové části sezony, má na kontě po sedmi duelech 16 bodů (7+9). Pensylvánské mužstvo se dokázalo vyrovnat i s absencemi útočníků Jevgenije Malkina a Carla Hagelina.

Capitals neuspěli po čtyřech výhrách v řadě. "Holtby chytal neuvěřitelně. Jedna chyba, jeden odraz a vrátili se zpátky do hry. Nic víc není třeba dodávat. Musíme se soustředit na další zápas," uvedl Ovečkin.

Vegas řádilo, San Jose dostalo lekci

Souboj mezi Vegas a San Jose svedl proti sobě dosud neporažené týmy. O prodloužení vítězné série rozhodli Golden Knights už v první třetině, kterou ovládli 4:0. První tři branky Vegas padly v rozmezí 91 vteřin. Za nevadský celek se prosadilo sedm různých střelců. Útočníci William Karlsson, Jonathan Marchessault a Reilly Smith nasbírali po třech bodech. Naopak centr Sharks Tomáš Hertl poprvé v letošním play-off vyšel bodově naprázdno.

"Skvěle jsme se na zápas připravili. Hrát po delší pauze není jednoduché," řekl Smith. Vegas nastoupilo po devítidenním volnu. "V první třetině jsme dobře zacházeli s pukem a k ničemu je nepustili," doplnil Marchessault.

"Je to první komplikace, které v play-off čelíme. Odpověď je na nás. Je jedno, kolik vyhráli. Ukázali nám, že musíme hrát lépe," zhodnotil utkání trenér Sharks Peter DeBoer.

2. kolo play-off NHL:

Východní konference - 1. zápas:

Washington - Pittsburgh 2:3 (1:0, 0:0, 1:3)

Branky: 1. Kuzněcov, 41. Ovečkin - 43. Hörnqvist, 46. Crosby, 48. Guentzel. Střely na branku: 34:25. Diváci: 18 506. Hvězdy utkání: 1. Guentzel, 2. Crosby (oba Pittsburgh), 3. Ovečkin (Washington).

Západní konference - 1. zápas:

Vegas - San Jose 7:0 (4:0, 1:0, 2:0)

Branky: 5. Eakin, 5. Haula, 7. Marchessault, 12. Tuch, 24. S. Theodore, 45. C. Miller, 49. Neal. Střely na branku: 34:33. Diváci: 18 444. Hvězdy utkání: 1. M. Fleury, 2. Tuch, 3. R. Smith (všichni Vegas).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články