Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sklenička: Můj gól? Jediná věc, která se mi povedla

Přestože vstřelil svou první branku v dresu národního týmu, spokojený David Sklenička nebyl. Český obránce jen korigoval stav duelu se Švédskem na 1:3 a po zápase připustil, že se jemu ani jeho spoluhráčům zápas nevydařil.

Zklamaní čeští hokejisté
zdroj: ČTK/ZUMA

"Gól byl jediná dobrá věc, která se mi v tom zápase povedla. Jinak to vůbec nebylo dobré," řekl Sklenička. "První dvě třetiny jsme se vůbec nedokázali srovnat s jejich tempem. Ve třetí asi Švédové trošku povolili, tak jsme se dostali do nějakých šancí. Od příštího zápasu se musíme srovnat a začít líp už od první třetiny," je si vědom Sklenička.

Cítil na ledě, že Švédové byli v utkání lepší úplně ve všem. "Byli rychlejší a silnější než my. Všechny osobní souboje jsme víceméně prohráli a to je asi ten důvod," komentoval porážku.

Vázla podle něj také rozehrávka od obránců. "Trvala nám dlouho. Určitě jsme útočníkům vůbec nepomohli. Někdy jsme to ani nedostávali ven. Jako u jejich třetího gólu, kdy jsem to nevyhodil ven já," vrátil se Sklenička k situaci, kdy přišel v souboji s Johanem Larssonem a Liasem Anderssonem o puk a Oliver Ekman-Larsson zvýšil na 3:0.

Malinko si Sklenička spravil chuť svou přesnou trefou z levého kruhu, kterou pokazil čisté konto gólmanovi Vancouveru Andersi Nilssonovi. "Hrálo se u nich za bránou. Byly tam nějaké souboje, tentokrát jsme je vyhráli a posunulo se to za Romana Červenku za bránu. Ten mě výborně našel, já už jsem jen vystřelil a naštěstí to tam padlo," dodal Sklenička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články