Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Reprezentaci odmítl i Zábranský, chce se soustředit na rodinu a Kometu

Libor Zábranský odmítl nabídku trénovat hokejovou reprezentaci. I nadále chce koučovat Kometu Brno, kterou dovedl podruhé za sebou k extraligovému titulu. Čtyřiačtyřicetiletý bývalý úspěšný obránce je zároveň majitelem a generálním manažerem klubu. Šéf brněnského celku byl přitom považován za hlavního adepta na post reprezentačního kouče. Před ním v minulých dnech odmítl tuto možnost plzeňský kouč a majitel Martin Straka.

Sport
zdroj: ČT4

"Velice si vážím toho, že jsem se dostal mezi kandidáty na post hlavního kouče národního týmu. Zůstávám ale s rodinou, neplánuji tuto nabídku přijmout," uvedl Zábranský.

U národního týmu po květnovém mistrovství světa skončí po dvou letech Josef Jandač. Hlavním důvodem, proč se Zábranský rozhodl, že ho nenahradí, je rodina. Chce se věnovat dětem.

Je nám líto, video expirovalo.
Zábranský reprezentaci odmítl, svaz dál hledá nového trenéra

"Mám tři děti. Liborka, Terezku a Kometu. Liborek už je puberťák, musí se o sebe postarat sám. Bude mu osmnáct. K tomu jsem ho celou dobu vychovával. Terezka má devět a Kometa třináct. O tyto dvě holky se musím starat," řekl Zábranský, který v roce 2005 zachránil Kometu před krachem.

"Nedokážu si ani představit, že bych našim současným i novým partnerům řekl: Díky, já jdu dělat nároďák. Nebylo jednoduché pro mě říci ne," prohlásil.

"Strašně si vážím Tomáše Krále (prezidenta hokejového svazu), koneckonců i kvůli němu jsem před dvěma lety přijal místo ve výkonném výboru svazu. Na toto téma jsme spolu mluvili často, dokonce i v průběhu finálové série. Není potřeba nic natahovat a hledat v tom vědu. Mám strašnou spoustu rozdělané práce v klubu, nechtěl bych, abychom se v tom dále pitvali," řekl Zábranský.

"Tomáš Král je špičkový vyjednavač a manažer a vybere toho nejlepšího pro reprezentaci. Je to nesmírně sledovaná funkce v tomto národě, jako ve fotbale. Je to potřeba dělat naplno, na sto procent. Asi bych to nedělal naplno a tím pádem bych to nedělal dobře," uvedl Zábranský.

Přiznal, že se nikdy neviděl ani v roli hlavního kouče extraligového týmu. "Vždy jsem rád dělal s mládeží, která mě hrozně baví. Nyní se jí nemohu tolik věnovat. Nevím, jak dlouho budu na střídačce extraligového týmu. Po mé první sezoně, kdy jsme se zachránili, se Martin Erat, Ondřej Němec a další noví hráči i ti stávající zajímali o to, zda zůstanu. Nyní je situace stejná, nebudu nic měnit," uvedl Zábranský.

Hledání nástupce Josefa Jandače tak bude pokračovat. "Další jednání povede prezident svazu Tomáš Král, který osloví jiného kandidáta. Platí nadále, že konkrétní jména zveřejníme nebo budeme komentovat až ve chvíli, kdy budou potvrzena a schválena výkonným výborem svazu," řekl mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund. Podle něj by se tak mohlo stát v červnu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články