Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hradecké hokejisty přebírá dosavadní asistent Tomáš Martinec

Hokejisty extraligového Hradce Králové povede v příští sezoně jako hlavní kouč Tomáš Martinec, který byl doposud asistentem Václava Sýkory. Čtyřiačtyřicetiletý kouč podepíše s klubem smlouvu po návratu z MS hráčů do 18 let, kde je asistentem Davida Bruka.

Hokejisté Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Hradec Králové se rozhodl po sezoně, ve které mužstvo nenaplnilo finálové ambice a vypadlo v semifinále play-off s Třincem, změnit koncepci. Kádr čeká generační výměna a Východočeši chtějí dávat větší prostor vlastním mladším hráčům. "A Tomáš Martinec jako šéftrenér mládeže je nejvhodnější osobou. Hráče zná nejlépe," řekl generální manažer Aleš Kmoníček.

Martinec je hradeckým odchovancem a na kontě má více než 500 zápasů v extralize. Trénuje od roku 2012 a dosud působil výhradně v Hradci Králové. Jako šéftrenér mládeže byl zároveň tři sezony asistentem u extraligového týmu a spolupracoval tak se Sýkorou, Vladimírem Kýhosem a Peterem Draisaitlem.

Šéf klubu Miroslav Schön pro iSport.cz uvedl, že podepíše pětiletý kontrakt. "Souvisí to s naší vizí omlazování kádru. Byť tu zůstanou někteří starší hráči a stávající opory jako Petr Koukal, Dominik Graňák nebo Oskars Cibulskis, větší porci času dostanou mladíci, kteří na to budou mít. V horizontu pěti let by měl nový kouč vybudovat mančaft, který by měl bojovat o titul," vysvětlil Schön.

Schön zároveň potvrdil, že dosavadní kapitán Jaroslav Bednář, který po sezoně ukončil hráčskou kariéru, se stane sportovním manažerem. Klub také nebude usilovat o služby útočníka Romana Červenky, jenž skončil ve Švýcarsku a v Hradci zvažovali jeho angažování.

Je nám líto, video expirovalo.
Novým trenérem hokejistů Hradce se stane Tomáš Martinec
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články