Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hitchcockovi návrat do Dallasu nevyšel, legenda Stars končí s trénováním

Ken Hitchcock se rozhodl po 22 letech ukončit kariéru a v Dallasu, který v NHL v uplynulé sezoně vedl, bude působit už jen v roli konzultanta. Stars dovedl legendární kouč v roce 1999 k jedinému triumfu ve Stanley Cupu v klubové historii, po loňském návratu ale tentokrát s týmem do play-off nepostoupil.

Ken Hitchcock na lavičce Dallasu
zdroj: USA Today Sports autor: Dennis Wierzbicki

"Je ten pravý čas odejít a dát příležitost mladší generaci trenérů, aby to převzali," řekl Hitchcock, jenž má na kontě třetí nejvyšší počet výher v NHL (823) po Scotty Bowmanovi a Joelu Quennevilleovi. V počtu odkoučovaných zápasů (1536) je v historické bilanci čtvrtý.

"Byl trenérskou ikonou nejen v hokeji, ale napříč sporty. Zanechal v naší hře nesmazatelnou stopu a vždy dokázal inspirovat hráče," uvedl generální manažer Stars Jim Nill.

"Ken je budoucí člen Síně slávy a zanechal přetrvávající odkaz všude, kde působil. Navždy bude jednou z Hvězd," dodal majitel Dallasu Tom Gaglardi.

Hitchcock se před touto sezonou vrátil do Texasu po 15 letech, během nichž působil v Philadelphii, Columbusu a St. Louis.

Naděje na postup do play-off ale Dallas s českými hráči Radkem Faksou a Martinem Hanzalem ztratil po nevydařeném závěru základní části.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články