Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Pardubice trestaly Třinec z brejků a vynutily si sedmý zápas

Čtyřbodový večer prožil v šestém čtvrtfinále hokejové extraligy Martin Kaut. Osmnáctiletý mladíček dvěma góly a dvěma asistencemi výrazně pomohl Pardubicím k vítězství 6:3 a srovnání série s Třincem. O postupujícím se tak rozhodne až v sedmém zápase na ledě Ocelářů, přímý přenos sledujte v neděli od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Antonín Dušek překonává třineckého Šimona Hrubce
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Oceláři nastoupili bez kanonýra Martina Růžičky, který se zranil v předchozím utkání. Aktivnější bylo v úvodní třetině domácí Dynamo a blízko gólu byli v sedmé minutě v přečíslení dvou na jednoho Kaut s Perretem.

Při Marcinkově vyloučení měl možnost z dorážky Treille a Hrubec už při plném počtu hráčů na ledě kryl lapačkou i Tomáškův pokus.

Pardubičtí se dočkali vedení ve 13. minutě, kdy se trefil z levého kruhu přesně do protějšího horního rohu Kaut. Za 145 vteřin Dynamo zvýšilo náskok, když po Hrabalově střele nejprve ještě neuspěl s dorážkou Svoboda, ale Ján Sýkora už ano.

Hned za 40 sekund ale snížil Adamský, který se mezi kruhy prosadil v souboji s Beranem a prostřelil Kacetla mezi betony. Odpovědět mohl hned vzápětí z dorážky Treille.

Dynamo se na přelomu první a druhé části ubránilo při Čáslavově vyloučení a Kacetl si poradil i s Matyášovou šancí. Oceláři ze snahy o vyrovnání nic nevytěžili a v 26. minutě naopak inkasovali.

K Poulíčkovi se odrazil puk před odkrytou branku a Pardubičtí slavili vedení 3:1. Kacetl při dalším náporu Třince znovu odolal a v polovině utkání se dostal po Kautově úspěšném obranném zákroku Dušek do úniku, který proměnil blafákem do bekhendu.

Hrubce nahradil v brance Hamerlík, ale inkasoval hned po 45 vteřinách také. Po individuální akci zamířil mezi kruhy přesně do pravého horního rohu Tomášek.

Třinci se podařilo zareagovat na vývoj utkání v 46. minutě v přesilové hře pěti proti třem. Branku Polanského sudí Bulanov s Hradilem ještě po poradě s videorozhodčím neuznali kvůli hře vysokou holí, ale hned za devět vteřin skóroval Svačina.

Za dvě minuty snížili Oceláři na rozdíl dvou branek. Po souboji Cardwella s Draveckým sudí rozhodli, že nejde o zakázané uvolnění, a po Vlachově zadovce doklepl puk do sítě volný Petružálek.

"Za stavu 1:5 jsme si řekli, že musíme vyhrát třetinu a nastavit to tempo na sedmý zápas doma. Myslím, že se nám to podařilo. Vždycky začneme hrát, až když nám teče do bot," uvedl třinecký útočník Jakub Petružálek.

Oceláři se o větší drama připravili třemi vyloučeními. Přestože Svoboda v 51. minutě trefil jen tyč odkryté branky a Dynamo nezužitkovalo ani 73 sekund trvající početní výhodu pěti proti třem, výhru už nepustilo.

Ubránilo se při Hrabalově vyloučení za zdržování hry, při kterém sáhli Oceláři pět minut před koncem k power play. Výsledek ještě dovršil 20 sekund před koncem do prázdné branky Kaut.

Dynamo Pardubice - Oceláři Třinec 6:3 (2:1, 3:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 13. M. Kaut (Perret), 16. J. Sýkora (T. Svoboda, Hrabal), 26. Poulíček (Perret, M. Kaut), 31. Dušek (M. Kaut), 32. Tomášek (Wishart), 60. M. Kaut (Rolinek, Trončinský) - 16. Adamský (Svačina), 46. Svačina (Krajíček, Roth), 48. J. Petružálek (Roman Vlach, Dravecký). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hradil - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 10 072. Stav série: 3:3.

Pardubice: Kacetl - Wishart, Cardwell, Trončinský, Čáslava, Hrabal, Mojžíš, Ščotka - M. Beran, Tomášek, Rolinek - P. Sýkora, Marosz, S. Treille - M. Kaut, Poulíček, Perret - J. Sýkora, Dušek, T. Svoboda. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Třinec: Hrubec (31. Hamerlík) - Krajíček, M. Doudera, Roth, D. Musil, Matyáš, Linhart - J. Petružálek, Marcinko, Rákos - Dravecký, Roman Vlach, Chmielewski - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, Cienciala, M. Kovařčík - od 41. navíc Kvasnica. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Miloš Holaň (Pardubice): "Musíme hráče pochválit, jak utkání začali. Bylo na nás jasně vidět, že to nechceme pustit a chceme se do Třince vrátit. Dali jsme pěkné branky, vytvořili si spoustu šancí a stav 5:1 po dvou třetinách hovoří za vše. To je pasáž hry, za kterou musím hráče strašně moc pochválit. Jsem ale hodně naštvaný, jak jsme začali třetí třetinu. Říkali jsme si v kabině, že máme 5:1 hodit za hlavu a jít do toho, jako by to bylo 0:0. Lehkovážností a nedůrazem jsme nabídli Třinci šanci, když jsme to vůbec nepotřebovali. Jsem ale v uvozovkách rád. Když jsme uhráli doma ten (čtvrtý) zápas 3:0 a lítali jsme někde v obracích, tak garantuju, že mužstvo sedí na zadku a jede s obrovskou pokorou na sedmý zápas, který chceme vyhrát."

Václav Varaďa (Třinec): "My jsme nezačali špatně. Udělali jsme ale dvě hrubky, po kterých domácí skórovali. V průběhu utkání jsme se zlepšovali, ve druhé třetině jsme sahali po vyrovnání na 2:2, ale nepodařilo se nám dát gól. Naopak branky, které jsme domácím do konce druhé třetiny darovali, rozhodly. Jsem samozřejmě rád, jak tým přistoupil ke třetí třetině. Přidali jsme a domácí se o výsledek strachovali. S nějakou porcí štěstí jsme s tím ještě mohli zamíchat. Je to vzpruha do sedmého zápasu, který nás čeká v neděli. Věřím, že v něm nebude výkon ve všech fázích utkání takový, jako byl dnes."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy