Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Jágr: Nevím, jestli budu schopný baráž hrát. Ale mám teď extra motivaci dál trénovat

Přestože Jaromír Jágr nasbíral v první hokejové lize potřebných 15 zápasů pro start v baráži, stále zatím netuší, zda vůbec do bojů o nejvyšší soutěž zasáhne. Rytíři vyhráli v semifinále play-off v Českých Budějovicích 5:2 a sérii získali v poměru 4:1 na zápasy. Ale Jágr stejně jako v předchozích duelech nastoupil jen na pár vteřin. A s ohledem na svůj stav netuší, zda se něco zásadního do začátku baráže zlepší.

Jaromír Jágr na střídačce Kladna
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Jágr se nadále potýká s následky ataku havířovského útočníka Marka Sikory, při němž si v polovině února obnovil zranění vazů v pravém koleně a poškodil meniskus.

Vůbec nevím, jak to se mnou dopadne, jestli budu schopný hrát. Ale aspoň mám takovou extra motivaci neukončit tu sezonu a dál trénovat. Bolest mi neumožňovala trénovat. Moje nohy jsou slabý na to, abych mohl jít do nějakého bruslení a fyzických kontaktů. To bych nezvládl a šance, že bych se znovu zranil, je obrovská," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 5. semifinále první ligy České Budějovice - Kladno

Šestačtyřicetiletý útočník se i přes svůj zdravotní stav po postupové výhře usmíval. Poukázal na to, že Kladno čekalo čtyři sezony, než se opět může poprat o start v extralize. "Věřím, že nám to (vítězství v sérii nad Českými Budějovicemi) dodá sebevědomí," řekl.

Kladno bude v baráži bojovat s Karlovými Vary, Jihlavou a Litvínovem. Jágr uvedl, že jeho tým má hlavně oproti Jihlavě a Litvínovu určitou výhodu. "Do posledního zápasu jsme hráli o všechno, což některé týmy z extraligy říct nemůžou. Věřím, že by nás to mohlo nakopnout," řekl majitel kladenského klubu.

Podle něj Rytíři sérii s Českými Budějovicemi získali díky několika aspektům. Mezi ně patří například týmové sepětí. "Nemáme to postavené jen na jedné pětce, mužstvo je dobře poskládané. Měl jsem i pocit, že jsme na tom velice dobře fyzicky," řekl.

Dodal, že Kladnu rovněž vyhovovala pozice outsidera. Většina odborníků považovala za favorita série České Budějovice. "Kluky tohle motivovalo," uvedl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články