Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kladno je po výhře v Budějovicích v baráži, zahrát si ji může i Jágr

Hokejisté Kladna zvítězili v semifinále play-off první hokejové ligy v Českých Budějovicích 5:2, na zápasy vyhráli celou sérii 4:1 a zajistili si postup do baráže. Jaromír Jágr absolvoval na jihu Čech pětivteřinové střídání, čímž splnil kvótu patnácti odehraných utkání a může nastoupit v bojích o nejvyšší soutěž.

Utkání České Budějovice - Kladno
zdroj: ckmotorsport.cz

"Čekalo se, že ta série bude dlouhá, což se nepotvrdilo, a mám radost, že jsme ji zvládli," řekl kladenský trenér Pavel Patera. "Hodně jsme si to komplikovali sami a porazili jsme se i sami. I když mám úctu k soupeři, který hrál dobře," řekl trenér Českých Budějovic Marian Jelínek.

Motor nastoupil bez obránce Filipa Nováka a útočníka Martina Heřmana, kteří dostali od disciplinární komise tresty za fauly z nedělního čtvrtého duelu.

Novák byl za zákrok na útočníka Tomáše Redlicha distancován do konce série a Heřman za faul na Martina Lenďáka dostal jednozápasový trest. Hrát ještě nemohl ani bek Jiří Kučný, který byl suspendován po druhém duelu do 21. března.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 5. semifinále první ligy České Budějovice - Kladno

Jihočeši drželi naději na prodloužení série jen pár minut. Poté po zaváhání brankáře Kváči inkasovali první gól a dodali hostům sebevědomí. Kladno navíc do konce první třetiny náskok zvýšilo, poté co se při přečíslení dva na jednoho prosadil Kloz.

Domácí se snažili, víc kontrolovali puk, ale šance neměli. V úvodu druhé třetiny naopak chybnou rozehrávku českobudějovického Čermáka potrestal Pekr. Kladno přidalo další branku i v poslední části a až za stavu 0:4 začali být nebezpeční i domácí.

Nejdříve snížili ve vlastním oslabení zásluhou Nedorosta. Druhý gól Jihočechů následně přidal Bárta, ale víc už Českobudějovičtí nestihli. Místo toho inkasovali do prázdné branky při závěrečné power play pátý zásah.

"Nezvládali jsme krizové situace. Mohli jsme ty první dva domácí zápasy vyhrát, ale místo toho jsme je oba prohráli," řekl Jelínek. Dodal, že více sérii nechce bezprostředně po jejím konci rozebírat. "Jsem teď plný emocí," uvedl.

Podle Patery na sebe narazili dva vyrovnaní soupeři. I když celkový výsledek tomu opticky tolik neodpovídá. "Ale všechny zápasy byly stejné, pokaždé to byly těsné výhry o jeden dva góly," řekl Patera.

Kladno se v extraligové baráži utká o dvě účastnická místa s Karlovými Vary, Litvínovem a Jihlavou.

Motor České Budějovice - Rytíři Kladno 2:5 (0:2, 0:1, 2:2)

Branky: 49. Nedorost, 52. Bárta - 7. Kubík, 12. Kloz, 23. Pekr, 48. Kružík, 58. Štindl. Rozhodčí: Čech, Přikryl - Bryška, Novák. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. Oslabení: 1:0. Diváci: 6421. Konečný stav série: 1:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články